Ahmet Nur Çebi: Bütün ülke rezaleti izledi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe derbisindeki hakem kararlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Nur Çebi: Bütün ülke rezaleti izledi
Son Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 14:58
23 Aralık 2019 Pazartesi 14:54

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe maçında yaşanan hakem hataları ile ilgili kameralar karşısına çıktı.

Çebi'nin sözleri şöyle;

Sayın Ali Koç ve yönetiminine bana ve yönetimimize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ancak maçtan önce statta taraftarı galeyana getiren şarkıların çalınmasını manidar buluyorum. Hakem adaleti istiyoruz. Beşiktaş'ın lehine dahi verilse, yanlış kararları kabul etmemiz söz konusu değildir. Bedeli ne olursa olsun bu düşüncelerden vazgeçmeyeceğiz.

İlk günden itibaren yapıcı olmak için her çabayı sarf ettik. Yapıcı olmak adına harcadığımız çabanın acizlik olarak değerlendirilmesini kabul edemeyiz. Kamuoyu yönünde konuşmadık, ilgililere uyarıları yaptık. Hakem kararlarının rezalete dönüştüğü konusunda tüm kamuoyu hemfikir. Asla ayrıcalık istemedik, adalet istedik. Tek başımıza kalsak da bu söylemden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Adil bir futbol için savaşmaya devam edeceğiz.

Dün akşamı hiçbir Beşiktaşlı asla unutmayacak. Unutursak aynı rezaletin tekrar yaşanacağını iyi biliyoruz. Unutmayacağız. Özür dilemek büyük bir erdemdir. Dünkü maçın hakemi, TFF kurulları dün geceden memnunlar mıydı? Vicdanları rahat mı? Bütün ülke, rezaleti izledi. En azından çıkın özür dileyin. Sakın ola ki eski yöntemler ile ağzımıza bir parmak bal çalmaya kalkmayın. VAR protokülünün değiştirilmesini istiyoruz. Tenis ve basketboldaki gibi teknik direktörlerin VAR'a itiraz hakkı olmalı. Futbol ailesinden ne saklıyorsunuz? Biz de başkaları gibi 'elimizde VAR kayıtları var' mı diyelim?

"Düdük asmaları önemli değil"

Sayın Ali Koç da eğer hakem kararlarından rahatsızsa, vereceğimiz mücadeleye onun da ortak olmasını isterim. Ali Bey hakemi beğenmişse yanlış beğenmiş, bir gecede mi düzeldi sorunların hepsi, bir Fenerbahçe maçına denk gelir. Ali Bey bir daha izlerse bu yapılan haksızlığı görüp anlayabileceğini biliyorum. Önemli olan düzenin değişmesi. Hakemlerin düdük asması önemli değil, düzen içinde biri gider biri gelir. Önemli olan düzenin değişmesi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar