için kaldı

Mehmet Demirkol: Bambaşka bir ekip

Mehmet Demirkol Galatasaray - Denizlispor maçını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: Bambaşka bir ekip
Son Güncelleme: 20 Ocak 2020 Pazartesi 10:16
20 Ocak 2020 Pazartesi 09:23

Maçın ilk 60 dakikasında muhtemelen Muslera sıkıldı. Top neredeyse hiç gelmedi. Bunun sebebi özellikle Denizli’nin oyunu Rodallega-Sacko ikilisi üzerinden sağ kanattan çözme planının Saracchi’nin ekstra dinamik bindirmeleri sebebiyle kaynağından çözülmesi. Lemina’nın savunma önündeki temel görevinin yanısı sıra box-to-box oyunda geri kalan herkesten üstün oyunu merkezde Galatasaray’a artı yazdı. Seri ona uyum sağladı. Ömer ortaya dinamizm koydu. Emre-Falcao ikilisi de hem alan hem pas paylaşımında uyum sağladılar. Bunların tamamı Galatasaray açısından ilkler. Saracchi’nin bindirmelerinde bölgeye sert kestiği toplar gol tehlikesi oldu. Bunlar orta değil. Bunlar kontrol edilmesi zor paslar. Bunların Linnes’in kanadından geldiğini söyleyemeyiz. Ancak bu da yetti.

Feghouli de katılırsa...

Emre’nin, Falcao’yu en çok anlayan oyuncu olması işe yaradı. Galatasaray eğer Feghouli’yi de bu ekibe katabilirse hücum gücü daha da gelişir. Ev sahibi dayanıklılık sorununda bir gelişme sağlamış durumda ancak hala 90 dakikalık değiller. Özdilek’in yaptığı değişiklikler sonrası Denizli oyuna ortak olmayı başardı. Ancak ev sahibi açısından ilk yarıdan her yönüyle daha iyi bir ekip olduklarını söylemek mümkün.

Gecenin sorusu

Saracchi özellikle ilk yarıda sahanın en iyisi. Özellikle ilk yarıda cıva gibiydi. Bu sadece oyuncu özelliği değil. Aynı zamanda form. Bakalım 30. haftada da bu seviyenin neresinde olacak?

Maçın starı

Emre Akbaba önü açık olduğu zaman ekstra bir oyuncu. Gole dönük hareketlerinde yaratıcı, soğukkanlı, zoru kolay yapıyor. Bu kadar ağır sakatlıktan sonra buna bıraktığı yerden devam etmesi özel bir durum. Falcao onu iyi anlıyor. Ona açtığı alanlar verdiği paslar ortada. Saracchi de dinamik özel bir ilk yarı oynadı. Ancak ben Lemina’yı hepsinin önüne koyuyorum. Eğer 17 maçı bu seviyede oynarsa fark yaratır.

Maçın olayı

Saracchi özel işler yaptı. Özellikle ilk yarıda. Ancak Galatasaray’ın ilk yarıdan farkı bu değil. Fark zinde dinamik bir Lemina ona uyum sağlayan belki de en iyi oyununu oynayan Seri’yle yaklanan yapı. Emre’nin önde oynadığı oyun da rakibin savunmacı orta sahalarına oyuna girme imkanı tanımadı. Buna Taylan’ı da eklemek mümkün. Galatasaray merkezi mümkün olan en iyi şekilde kurmuş gibi. Bu devam ederse ve gelişirse sorun yok.

Kısa mesaj

Feghouli de bu oyuna dahil olur mu? Eğer Emre-Falcao ikilisine uyum sağlarsa Galatasaray yine şampiyonluğun önemli adayı olur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar