için kaldı

Bakan Aşkın Bak'tan Euro 2024 için adaylık açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin Euro 2024 adaylığı konusunda çok iddialı olduğunu ifade etti.

Bakan Aşkın Bak'tan Euro 2024 için adaylık açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 16:22

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yalova'ya yeni bir salon yaptık. Eskisi ile ilgili de bir projemiz var. Bu konuda AK Parti Yalova Milletvekilimiz Fikri Demirel ve Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'la da görüş alışverişinde bulunduk. Eski salonu yıkarak orasını başka bir proje ile değerlendireceğiz" dedi.
 
"Türkiye dünyada spora en çok yatırım yapan ülkelerin başında" Bakan Bak, "Türkiye özellikle sporun içerisinden gelen sporu çok iyi bilen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor tesislerine çok büyük yatırımlar yaptı. Türkiye dünyada spora en çok yatırım yapan ülkelerin başında geliyor. Şu anda tamamlanmış 14 stadımız ve devam eden 6 stadımızın yaş ortalaması 1.7'dir. Almanya'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığına baktığımızda Almanya'nın statlarının yaş ortalaması 30-40. Elbette ki bizim şansımız var. Oldukça yüksek. Türkiye bir spor ülkesi. Türkiye büyük spor organizasyonları da yapıyor. 2017 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı organize ettik. Aynı yıl İşitme Engelliler Olimpiyatını organize ettik. Pek çok şampiyona organize ediyoruz. Türkiye'nin organizasyon yeteneği çok yüksek. Şampiyonlar Ligi Finali organize etmiştik. 2019 yılında süper kupa finali İstanbul'da yapılacak. Dolayısıyla Türkiye'nin organizasyon yeteneği mevcut tesisleriyle ve ülkenin büyüyen gelişen yapısıyla bir çok organizasyonu yapacak niteliktedir. Bu anlamda bakıldığında biz şanslıyız. Rakibimiz Almanya da olsa, kim olursa olsun biz gerekli tüm yatırımları ve tesisleri yaparak aday olduğumuzu duyurduk. Adaylık dosyası Nisan ayı sonunda verilecek. Karar da 2018 yılının Eylül ayında verilecek. Türkiye adaylık noktasında iddialı. Türkiye güvenli bir ülke. Türkiye en az Paris, Londra ve Berlin kadar güvenli bir ülke. Türkiye bulunduğu coğrafyaya da rağmen halkının da desteği ile başarılı bir süreci götürüyor. Bu organizasyonu da layığı ile yerine getirecek güçtedir" şeklinde konuştu.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR? 11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma'dır.

Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar