için kaldı

Ali Koç: BİMER'e FETÖ'cü olduğum yönünde yazılar yazıldı

Hakan Çelik'in sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Hafta Sonu' programına Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç konuk oldu.

Ali Koç: BİMER'e FETÖ'cü olduğum yönünde yazılar yazıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Mayıs 2018 Pazar 10:42

"Passolig'e gerek yok"

Ben Passolig tarafında değilim. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Dünyada sadece İtalya'da vardı; o da kalktı. Bana göre gerek yok. Zararı yok ama desteklemiyorum.

"Fenerbahçe iyi yönetilmiyor"

Fenerbahçe'nin iyi yönetilmediğini belirten Koç, "Günü birlik düşünülüyor. Çok daha akılcı, rasyonel yönetilmeli kulüpler. Sadece biz değil diğer kulüpler de. Günü kurtarma yaklaşımıyla yönetilmemeli. 6 ay var 'şampiyon olmazsanız yenilemem' diyorsunuz olmayınca da yenilemiyorsunuz. Bu böyle olmaz. Fenerbahçe'nin borcunun tam olarak ne kadar olduğunu anlamak mümkün değil. Bu tespit edilemiyor. Geçen seneki raporda borç miktarında 'Batak' yazıyordu. Kulübe gelen gelirler kulübün kasasına girmiyor ki... Direkt olarak temlik, hisseler rehinli. Fenerbahçe'nin mali geleceği ipotek altına almış. Bence Fenerbahçe finansal açıdan iyi yönetilmiyor. Ben bu işi tek başıma hallederim demiyorum. Bu sorunları çözebilecek akla, mantığa ve vizyona sahip olduğumu söylüyorum. Tek başına yapamam. Yönetime gelirsek her şeyi baştan kuracağız." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'de gelirler azalıyor giderler artıyor"

 Fenerbahçe'nin gelirleri azalıyor, giderleri artıyor diyen Ali Koç, "Bunu tam tersine çevirmemiz gerekiyor.Gelirleri arttırma kısmında ben ve arkadaşlarımın direk etkili olacağı alanlar var. 3 Temmuz'daki kurduğumuz bağlar incelmiş durumda. 3 Temmuz'daki dayanışmamız dünyaya örnek oldu. Taraftarın maça gelmemesini sadece ekonomiye bağlarsanız olmaz. Benim Ali Koç olarak, karşılık beklemeden Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vereceğim bir meblağ var. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sponsorluk yapılabilecek tüm alanlarının maksimum seviyeye getirileceğinin taahhüdünü verebilirim. Şirketlerim kulübe her alanda sponsor olacak. Gelirlerimiz artacak. Kulüp bir sermaye grubunun altına girmeyecek. UEFA ile görüşerek sorunları aşacağız." açıklamasında bulundu.

"FB Tv, radyo internette beni göremiyorsunuz"

Ali Koç, "Ben ne diyorum, çıkalım bir televizyona, canlı yayına. Bunu her yerde söylüyorum. Her konuda yanıt geliyor. Ama defterleri açalım ve televizyona çıkalım konusunda yanıt gelmiyor. Hiçbir tesisimizi kullanamıyoruz. FB TV, radyo, internette beni göremiyorsunuz. Haberimiz bile yapılmıyor. Üye bilgilerine ulaşmamız sıkıntılı. Üye olabilecek insanlar üye olamadı. Üye olmaması gerekenler üye oldu. Fenerbahçeli olmayanlar üye yapıldı. Aziz Yıldırım ve mevcut yönetim bizden bilgi saklıyor. Biz seçildiğimizde adaleti sağlayacağız." dedi.

"BİMER'E FETÖ'CÜ OLDUĞUM YÖNÜNDE YAZI YAZDI"

Ali Koç, "Ben FETÖ konusuna girmeyi hiç istemiyordum ancak Bodrum'da girmek zorunda kaldım. 101 gerçek kişi BİMER'e benim hakkımda FETÖ'cü olduğum yönünde, 3 Temmuz 2011'i benim yönettiğimi yazmış. Deli saçması diye hiç üzerinde durmadım. Sonra bazı insanlar bana geldi başkanımızın kapalı kapılar ardında bu yönde konuşmalar yaptığını söyledi ben de bunu ciddiye almaya başladım. Başkanımız çıkıp 'Ali bizim Ali'mizdir! 3 Temmuz'da Ali dik durdu' diyip beni korumalıydı, yapmadı. Ben size kırgınım. Beni ve ailemi terör örgütü mensubu olarak gösterip itham edemezsiniz." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar