Galatasaray Türkiye Kupası'nda finalinde Akhisarspor'un rakibi oldu

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 5-2 mağlup etti ve finale yükseldi

Galatasaray Türkiye Kupası'nda finalinde Akhisarspor'un rakibi oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
26 Nisan 2019 Cuma 09:48

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'u 5-2 yenerek finale yükseldi. Golsüz eşitlikle sona eren yarı final ilk maçının rövanşında Yeni Malatya Stadı'nda Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan sarı-kırmızılı ekip, 5. dakikada Martin Linnes'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin 39. dakikadaki şık golüyle farkı 2'ye çıkardı. Mücadelenin ilk yarısı Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemeleri ve sakatlıklardan dolayı 7 dakika uzarken, uzatma bölümündeki duraklamalarla ilk yarı 14 dakika gecikmeli bitti. Bu sürede Evkur Yeni Malatyaspor VAR incelemesi sonrasında penaltı kazandı. Danijel Aleksic, 45 14. dakikada kullandığı penaltıda topu ağlara gönderdi ve ilk yarı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda farkı açan Galatasaray, 58 ve 74. dakikalarda Henry Onyekuru ile 84. dakikada Kostas Mitroglou'nun golleriyle 5-1'lik üstünlük kurdu. Maç Arturo Mina'nın 89. dakikada attığı golle 5-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Feghouli'den harika gol

Galatasaray'da 39.dakikada sahneye Sofian Feghouli çıktı. Ceza sahası dışından enfes bir şut çıkaran Cezayirli yıldız, topu 90 diye tabir edilen yere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Marcoa sakatlandı

29. dakikada Badou Ndiaye'nin pasında topla buluşan Marcao, Kamara'nın baskısından sıyrılmak isterken topu taça gönderdi. Sağ kasığını tutan Marcao bir sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında... Sakatlanan Brezilyalı'nın yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

Galatasaray, 23. kez finale yükseldi

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 23. kez finale yükseldi. Sarı-kırmızılılar daha önce Türkiye Kupası'nı 17. kez kazanarak bu alanda zirvede yer alıyor. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar