Üstün: Taşınma işleminin yüzde 94'ü tamamlandı

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınma süreci devam ediyor. Taşınma işlemlerine ilişkin açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün yüzde 94’ünün bu sabah saat 08.00 itibarıyla tamamlandığını duyurdu

Üstün: Taşınma işleminin yüzde 94'ü tamamlandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Nisan 2019 Cumartesi 08:45

5 Nisan Cuma günü 03.00’te başlayan Büyük Göç olarak adlandırılan Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması devam ediyor.

6 saatlik süre zarfında operasyonun yüzde 70'inin başarıyla tamamlandığı açıklandı. Atatürk Havalimanı'ndan çıkarak Basın Ekspres Yolu'ndan Mahmutbey Kavşağı'na geçen TIR'larKuzey Marmara Otoyolu'nu kullanarak saat 04.30'da İstanbul Havalimanı'na giriş yaptı, sonra da aprona alındı.

Yüzde 94'ü tamamlandı

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün taşınma sürecine ilişkin Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Üstün, taşınma operasyonunun yüzde 94’ünün bu sabah saat 08.00 itibariyle tamamlandığını açıkladı. Bu süreçte 896 tırın sefer yaptığı açıklandı.

Beş noktada istasyon kuruldu

Bin 800'den fazla personelin görev aldığı taşınma sırasında, Basın Ekspres Yolu'na alternatif güzergahlar da belirlendi. Ayrıca, acil durum kurtarma ekipleri de tedbir amacıyla güzergahlarda görev alıyor. Taşınma sırasında yaşanabilecek aksaklıklar göz önüne alınarak, güzergahlardaki 5 ayrı noktada "backup" istasyonları kuruldu. Araçlarda meydana gelebilecek arıza ve diğer durumlara bu noktalardaki görevliler anında müdahale edilebilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar