için kaldı

Aycı: En az 3 saat önce gelin

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşındı. Taşınma sonrası THY’den yolculara uyarı geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Aycı iç hatta uçacaklara 2 saat, dış hatta ise 3 saat erken gelmelerini söyledi.

Aycı: En az 3 saat önce gelin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Nisan 2019 Cumartesi 16:01

Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı’na taşınmasının ardından İstanbul Havalimanı'ndan ilk iç hat uçuşu gerçekleşti. Ankara'ya gidecek olan uçak saat 14.26 itibariyle havalandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, NTV'nin sorularını yanıtladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’dan yolculara uyarı geldi. Dünyada bu büyüklükte bir ana hat değişimi olmadığını belirten Aycı, “Dünya sivil havacılığının en büyük göçünü yapmak üzere planlarımızı hazırladık. An itibariyle yüzde 96-97 mertebesinde taşınma oldu. Yüzde 3-4'lük kısmı da çok uzatmadan akşam 20.00'ye kadar bitirmiş olacağız. Havadan intikali tamamlamış olduk, karadan intikali de 20.00'ye kadar tamamlamış olacağız. 45 saatlik bir süre tanımlanmıştı. Biz bunu 13 saatlik rekor bir sürede yaptık.” İfadelerini kullandı.

İlk kez yolculuk yapacaklara tavsiyede bulunan Aycı, “Buraya erken gelmelerini tavsiye ediyorum. Havalimanımızı tanısınlar. Ne olursa olsun, dünyanın en büyük havalimanı erken gelsinler, en az 3 saat evvel buraya gelsinler uluslararası uçuşlar için. İç hatlar için en az 2 saat önceden gelmelerini tavsiye ediyorum." açıklamasını yaptı

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar