Atatürk Havalimanı’nda son uçuş Singapur’a yapıldı

Atatürk Havalimanı’nda bir devir sona erdi. Havalimanında son anons yapıldı. Son uçak ise Singapur’a kalktı.

Atatürk Havalimanı’nda son uçuş Singapur’a yapıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Nisan 2019 Cumartesi 09:06

Atatürk Havalimanı, yapılan son anonsla birlikte uçuşlara kapatıldı. Son anonsun yapılamasıyla birlikte çalışanlar gözyaşlarını tutamadı. Terminalde "Değerli yolcularımız, yüzyıl boyunca Türk sivil havacılığına hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı, bu akşam 02.00'de gerçekleştirilecek son uçuşun ardından tarifeli seferlere kapatılacaktır" anonsu yapıldı.

Son uçak Singapur’a

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan son ticari uçuş olan THY'nin TK54 sefer sayılı İstanbul Singapur uçağın kalkış anonsunu gerçekleştirdi. Atatürk Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne gelen Bakan Turhan'da THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de eşlik etti. Kuleden telsizle uçağın pilotu ile görüşen Bakan Turhan, dahili anons sistemi aracılığıyla yolculara hitap etti.

“Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz”

Bakan Turhan, "Türk Hava Yolları'nın saygıdeğer yolcuları. Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Sizleri Atatürk Havalimanı'nın tarifeli son yolcuları olarak uğurlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hayırlı ve emniyetli yolculuklar dilerim. Dönüşünüzde zafer anıtı, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'na iniş yapacaksınız. Tekrar yolcularımıza ve uçuş ekibimize iyi uçuşlar dilerim" ifadelerini kullandı.

Bakan Turhan’a teşekkür eden uçağın kaptan pilotu, “Güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyoruz. Bizler de bu tarihi olaya tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır ev sahipliği yapmış olan Atatürk Havalimanı'ndan ayrılmanın burukluğunu, fakat yeni yuvamız olacak İstanbul Havalimanı'na geçmemizin mutluluğunu yaşamaktayız" açıklamasını yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar