TAV 4500 kişiyi işten çıkarıyor

TAV Havalimanları’nın borsaya gönderdiği açıklamada Atatürk Havalimanı’nda operasyonların durdurulması nedeniyle 4500 kişinin işten çıkarılacağını belirtti.

TAV 4500 kişiyi işten çıkarıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Nisan 2019 Pazartesi 12:22

Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı’na taşındı. TAV Havalimanları borsaya bir açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamada Atatürk Havalimanı’nda operasyonların durdurulması nedeniyle 4 bin 500 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi.

Açıklamada çıkarılacak işçilerin tazminatlarıyla ilgili toplamda 204 milyon TL ödeme yapılacağı kaydedildi.

Euronews Türkçe'ye konuşan bir TAV yetkilisi, Atatürk Havaalanı'nın kapatılıyor olması nedeniyle söz konusu işten çıkarmaların normal olduğunu belirterek açıklamaya doğruladı.

Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 44 bin apron kartlı personel çalışıyordu. Mart ayında planlanan büyük taşınma öncesinde ise İstanbul Havalimanı'nda personelin kullanımı için 120 bin adet apron kartı basıldığı açıklandı.

“İstanbul Havalimanı’nda 100 bin kişiye iş imkanı sunulacak”

İstanbul Havalimanı’nın tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle 100 bin kişiye iş imkanı sunulacağı belirtiliyor.

2018 yılının son günlerinde TAV Havalimanları şirketinde Atatürk Havalimanı'nda çalışan 5 bine yakın çalışanın işten çıkarılması için hazırlıklar yapıldığı iddia edilmişti. Fakat TAV yönetimi bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti. Ayrıca şirket, talep eden çalışanların yeni havalimanına transferi için işletmeci İGA şirketiyle işbirliği yapıldığını ve şirket içinde bulunan açık ve açılacak pozisyonların çalışanlara sunulduğunu açıklamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar