Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı: Cumhurbaşkanı adayımız 13 Şubat'ta açıklanacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı yayında altılı masanın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı: Cumhurbaşkanı adayımız 13 Şubat'ta açıklanacak
Son Güncelleme: 29 Ocak 2023 Pazar 21:16
29 Ocak 2023 Pazar 21:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının isminin açıklanacağı tarihi duyurdu. Öte yandan Kılıçdaroğlu, adayın ortak olarak belirleneceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa olarak erken seçim kararına tepkilerinin nasıl olacağını şöyle anlattı:

"6 Nisan'a kadar olursa buna destek veririz diye düşündük. Parlamento 6 Nisan'da bir karar alır, biz de o karara saygı duyarız, eski seçim yasasına göre seçimler yapılır diye düşündük. Erdoğan, 'Hayır ben daha sonra yapacağım' derse altı lider de buna destek vermeyeceğini kamuoyuna açıkladı. Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimlerin yapılmasını istiyor. Biz iktidar olunca yapacağımız dediğimiz şeyleri Erdoğan yapmaya başladı.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI 13 ŞUBAT’TA AÇIKLANACAK”

Kılıçdaroğlu programda Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını, seçim için yol haritasını söz konusu cumhurbaşkanı adayının anlatacağını bildirdi. "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir" cevabını verdi.

Sözkonusu cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar