için kaldı

Soğan suyu kürü nasıl yapılır? Soğan suyunun faydaları ne? zayıflatır mı?

Mutfağımızın demirbaşı olan hemen her yiyecekte kullandığımız soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kürü zayıflatır mı? Nasıl yapılır? Sizler için derledik…

Soğan suyu kürü nasıl yapılır? Soğan suyunun faydaları ne? zayıflatır mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
3 Kasım 2018 Cumartesi 13:24

Yemeklerin vazgeçilmezi olan soğan suyu zayıflatır mı? Soğan suyu kürü nasıl yapılır? Soğan suyunun faydaları neler? Herkesin merak ettiği bu soruların yanıtı haberimizde…

Soğan, düşük kalorisi yanında çok önemli mineralleri ve vitaminler içerir. Bu özellikleri ile soğanın tedavi etme gücünden yararlanma Antik Mısır dönemine kadar uzanmaktadır. Soğanın faydaları olarak; idrar söktürmesi, kan şekerini düşürmesi, mide asidini artırması, sindirimi kolaylaştırması, bağırsak hareketlerini artırması, müshil etkisi göstermesi, yaraların iyileştirmesini kolaylaştırması, tansiyonu düşürmesi, kalp fonksiyonlarını desteklemesi sayılabilir.

SOĞANIN İÇERİĞİ

Protein 1,5 gram

Karbonhidrat 9 gram

Yağ 0,1 gram

Lif 0,6 gram

Fosfor 56 mgr

Kalsiyum 27 mgr

Demir 0,5 mgr

Sodyum 10 mgr

Potasyum 157 mgr

Magnezyum 12 mgr

A vitamini 40 IU

B1 vitamini 0,03 mgr

B2 vitamini 0,04 mgr

B3 vitamini 0,2 mgr

B6 vitamini 0,1 mgr

C vitamini 10 mgr

E vitamini 0,3 mgr

Folik asit 10 mcgr

Soğan suyunun faydaları neler?

Soğanın yukarıda belirtilen şekilde tam ilaç deposu gibi. Soğan suyunun da soğan gibi kanser önleyici gibi özellikleri var. Soğan suyunun faydaları neler? Sorusunun yanıtının maddeler halinde sıralıyoruz

1- Bağışıklığı güçlendirir

Soğan suyunun faydaları neler? sorusuna ilk yanıt olarak bağışıklık sistemin güçlendirir yanıtını veririz. Soğan suyu içerisinde bulunan polifenoller, tam bir serbest radikal düşmanı olup bunlara karşı vücudumuza koruma sağlar. Miktarı yok denecek kadar az olsa bile selenyum minerali ile bağışıklık sistemine güç verir. Soğan suyu tüketimi ile histamin üretimini durdurmak ve alerjik olayları engellemek mümkündür. Diğer yandan mikrop önleyici özelliği ile enfeksiyonları durduran soğan suyu, kanser hastalarına radyasyon tedavisi süresince zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle tavsiye edilir.

2-Kanseri riskini azaltır

Kanser birçok insanın kötü şekilde etkileyen ve tedavi için birçok çaba gerektiren bir hastalık. Soğan suyunun faydaları neler? sorusuna ikinci yanıtımız ise kanseri önleyici etkilerin olduğudur

Önceki maddede dediğimiz gibi soğan suyundaki polifenoller, serbest radikallere karşı vücudu korur. Serbest radikaller ise öncelikle kötü hücreler, tümörlerin oluşumuna neden olur. Polifenoller ile birlikte antioksidan olan soğan suyu, kansere karşı vücudu koruyup savaşmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalar sonucunda soğan tüketiminin kanser riskinin azalmasını sağladığı ortaya çıkmıştır.

3-Kalp sağlığını korur

 Yukarıda okuduğunu gibi soğan suyunu birçok önemli faydası bulunuyor. Soğan suyunun faydaları neler? sorusunun bir diğer yanıtı da kalp sağlığını koruması. Soğan suyu, hem antioksidan hem de iltihap önleyici özelliği ve kolesterolü düşürmesi ile kan damarı sertleşmesi, yüksek kalp basıncı, kalp krizi gibi kalp-damar hastalıklarının ortaya çıkma riskini azaltır. Yapılan bir araştırma, soğan suyu tüketiminin tansiyonu dengelediği ortaya çıkarılmıştır.

4- Antioksidan içerir

Madde madde soğan suyunun faylarını sıralamaya devam ediyoruz. Soğan suyunun faydaları neler?  diye sorulunca akla gelen bir diğer özellik ise güçlü bir antioksidan olan quercetin içermesi. Soğanın içinde yer alan Quercetin (Kuersetin) önemli bir flavonoid olup güçlü bir antioksidandır. Bu önemli madde içeren soğan suyu, bireyin astım ve alerjik hastalıklara karşı korumasını sağlar. Quercetin, kalp sağlığını korumaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar ve kansere karşı koruma sağlar. Serbes radikal hasarına, yaşlanmaya ve iltihaplanmaya karşı savaşan Quercetin soğan suyunda yer alması onu daha değerli yapmaktadır.

Araştırmalar, kuersetin içeren anti-inflamatuar gıdaların, kalp rahatsızlığı ve kan damarı problemleri, alerjiler, enfeksiyonlar, kronik yorgunluk ve artrit gibi otoimmün bozukluklarla ilgili belirtiler gibi bir dizi iltihaplı sağlık sorununu yönetmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

5- Kemikleri güçlendirir

Soğan suyu, içeriğindeki peptit ve sülfür içeriği ile özellikle kemik erimesi sorunlarına karşı kemik yapısını korumaya yardımcı olmaktadır. Yapılan bir araştırma, menapoz dönemindeki kadınların soğan tüketmesi ile birlikte daha az kemik kaybına uğradığı ve kalça kırılması problemini yüzde yirmi azalttığı ortaya çıkarılmıştır.

6- Kulak ağrını ve çınlamasını yok eder

Antibakteriyel özelliği ile soğan suyu, kulaktaki enfeksiyonları önlemesi ve gidermesi nedeniyle kulak ağrılarını önler. Bunun için ağrıyan kulağa, rendelenen soğanın çıkarılan suyundan bir iki damla damlatmak yeterli olacaktır. Acının azaldığı ve zamanla gittiğini göreceksiniz.

7- Saçın uzamasını hızlandırır ve güçlendirir

Soğan suyu, içeriğindeki sülfür ile saç uzaması için gerekli kolajen üretimini artırır. Bu yüzden saç dökülmesi ve saç uzamasında faydalıdır. Saçkıran hastaları ile yapılan bir araştırmada günde iki kez soğan suyu uygulanan kişilerde saçların yeniden çıktığı gözlemlenmiştir. Bunun için önerilen soğan suyu kürü şöyle; Bir soğan suyunu alın. Bir çay kaşığı bal ekleyin. İsteğe bağlı olarak, lavanta yağı gibi birkaç damla uçucu yağ ekleyin. Bu karışımı kafa derinize masaj yapın. Saçınızı bir duş başlığı ile örtün ve bir gece veya en az 1 saat bekletin. Ertesi sabah saçlarınızı durulayın, ardından her zamanki gibi şampuanla yıkayın. Birkaç ay boyunca ya da sonuçlardan memnun kalana kadar haftada 2 veya 3 kez bu saç tedavisini uygulayın.

8- Ameliyat izlerini azaltır

Soğan suyu ile hazırlanan kürün cerrahi veya gerginlik işaretleri olan izleri zamanla giderir. Yapmanız gereken ise şu: 3 gram tuz ve on gram bulaşık sabununu karıştırın. Bu karışım içine soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp atın ve iyice karıştırın. 15 dakika boyunca su banyosu içinde bekletilen ve karıştırılan bu karışımda geride kalan sıvı soğan özüdür. Bu özü, yara alanlarına günde bir kez uygulayın. Fakat dikkat edilmesi gereken cildin alerjik bir tepki vermemesi. Uygulanan bölgede kızarıklık görülürse uygulamayı durdurun ve yapmayın.

9- Cildi korur ve pürüzsüz yapar

Güçlü bir antioksidan olan Kuersetin içeriği ile soğan suyu, ciltteki kırışıkları giderir ve cildin daha parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda serbest radikallerden de korumuş olur. Yüzünüze uygulayabileceğiniz soğan suyu maskesi şöyle hazırlanır: Yarım kaşık yoğurt ile bir kaşık soğan suyu karıştırılıp yüz ve boyun kısmına sürülür. Bu şekilde on dakika bekledikten sonra yıkanır. Haftada en az bir kez uygulamanız halinde faydasını görebilirsiniz.

Soğan suyu zayıflatır mı?

Gelelim Soğan Suyu zayıflatır mı? sorusuna. Soğan suyunu zayıflatır mı? sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Soğan suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriği ile vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur, toksin maddelerin atımını kolaylaştırır, yağ yakımını hızlandırır. Bunlardan dolayı özellikle aç karnına içilen soğan suyu kilo vermeye yardımcı rol oynar. Tabii soğan suyunun kilo verdirmesi için diyet ile birlikte uygulanması gerekir. Kan şekerini düzenleyen soğan suyu, bölgesel yağlanma önüne geçer, mide şişkinliğini azaltır.

Soğan suyu kürü nasıl yapılır?

Soğan suyu kürü nasıl yapılır? Soğan suyu kürü için gerekli olan ürünler ne? İşte bu sorunu yanıtı…

Sülfür içeriği ile saçı koruyan soğan suyu, aynı zamanda bu madde ile bit yumurtalarının ölmesini de sağlar. Soğan suyu kürü ise şöyle hazırlanıyor ve uygulanıyor; 2-3 adet soğanın suyu sıkıldıktan sonra saç derisine sürülüyor ve 2-3 saat bone ile kapatılıyor. Sonrasında ise saçlar yıkanıyor. Ardından bit tarağı ile saçlar iyice taranıyor. Üç gün boyunca uygulanması halinde faydasını göreceksiniz. Bitlerden tamamen kurtulmak için sonrasında haftada bir kez ve ayda bir kez uygulanması gerekir.

Bu kürü hazırlarken kahverengi soğanlar tercihiniz olmalıdır. Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır. Kullanımı için ılımasını beklemek gerekiyor. Peki nasıl, ne aralıklarla kullanmak gerekir?

 Soğan suyu kürü nasıl kullanılır?

Soğan suyu kürü, maksimum fayda sağlaması için en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.

Ayrıca soğan suyu hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İlk olarak içeceğiniz soğan suyu kürü muhakkak taze olarak hazırlanmalıdır. Kürü hazırlamak için mutlaka açık kahverengi kabuklu beyaz soğan kullanılmalıdır. Kullanılacak soğanların dış kabuğu kuru ve taze olması gerekir. Çimlenmiş ve köklenmiş olanlar bayattır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen bu kürün yılda iki defa uygulanması ile kadınlarda polikistik over kanseri, erkeklerinden iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde doğal bir çözüm olduğu söylenmektedir. Diğer yandan bu kürün yine şöyle faydaları vardır:

Adet düzensizliğini ortadan kaldırır.

Polikistik over tedavisinde son derece başarılıdır.

Vajinal akıntıyı keser.

Bağışıklığı kuvvetlendirir.

Doğal antibiyotiktir.

Menopoz şikayetlerini en aza indirir.

Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

Zayıflamaya yardımcıdır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar