SGK tarafından ödeme listesine alınan ilaçlar hangileri?

SGK akciğer kanseri tedavisinde kullanılan 18 ilacı geri ödeme listesine aldı. Peki geri ödeme listesine alınan kanser ilaçları ve diğer ilaçlar neler?

SGK tarafından ödeme listesine alınan ilaçlar hangileri?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
14 Ekim 2018 Pazar 11:23

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu SGK’nın akciğer kanserinde kullanılan 18 ilacı geri ödeme listesine aldığını söyledi. Sağlık konusunu  bir maiyet unsuru olarak görmediklerini belirten  Sarıeroğlu, “Resmi Gazete'de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan 18 adet ilacı geri ödeme listesine aldık. Yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği'nde listeye yeni ilave edilen ilaçlar; akciğer kanseri, multiple skleroz, atipik hemolitik üremik sendrom (aHÜS), paroksimal nokturnal hemoglobinüri (PNH), aktif ankilozan spondilit, plak psoriasis, aktif psoriatik artrit, anal fissürlere bağlı ağrıların tedavisi, narkolepsi ve obstrüktif uyku apnesi tedavilerinde kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

GERİ ÖDEMEYE ALINAN KANSER İLAÇLAR

VERXANT: Aktif ankilozan spondilit, plak psoriasis, aktif psoriatik artrit (cilt ve eklem romatizmal hastalıkları)

XALKORİ: Akciğer kanseri

TAGRİSSO: Akciğer kanseri

ALECENSA: Akciğer kanseri

ZYKADIA: Akciğer kanseri

IRESSA: Akciğer kanseri

SOLIRIS: Atipik Hemolitik Üremik Sendrom (aHÜS) ( kan hücreleri ve böbrek hücreleri hasarı hastalığı) ve paroksimal nokturnal hemoglobinüri (PNH) kan hücrelerinin parçalayarak idrarla atılması

OCREVUS: Multipl Skleroz ( beyin ve omurilikte beyaz leke hastalığı), NUVIGIL: Narkolepsi ( gündüz aşırı uyku hali) ve obstrüktif uyku apnesi (gece nefes durması hali)

DOPADEX: Parkinson hastalığı”

GERİ ÖDEME LİSTESİNDE ALINAN İLAÇLAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 62 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Bakan Selçuk'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, listeye alınan ilaçlar kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan ilaçlardan oluşuyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar