Sağlık Bakanı Koca: Bu böyle sürmez

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir doktorun hayatını kaybettiği silahlı saldırı hakkında konuştu.

Sağlık Bakanı Koca: Bu böyle sürmez
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 11:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, G20 Sağlık Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere giderken havalimanında basın açıklamasında bulundu.

“Öncelikli gündem arasında yer alacak”

Koca “Öncelikle değerli meslektaşımıza rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Meslektaşlarımızın güvenli bir ortamda hizmet vermelerini sağlayacak, şiddeti caydıracak ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını temin edecek düzenlemelerin TBMM’nin öncelikli gündemi arasında yer alacağını, Bakanlık olarak bu konunun etkin ve yakın takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

“Üzüntümüz tarifsizdir”

Hastane başhekimiyle konuşup ayrıntılı bilgi aldığını, rahmetli hekimin eşi Mutlu Hacıosman’la telefon görüşmesi yaptığını ve taziyelerini bildirdiğini belirten Dr. Koca “Biraz önce Mutlu Hanım’a arayıp başsağlığı dileğinde bulundum. Acılarını paylaştığımızı, zanlının en ağır cezaya çarptırılması için Bakanlık olarak hukuki her türlü girişimi yapacağımızı, konunun yakın takipçisi olacağımızı kendilerine ifade ettim.” dedi.

Dr. Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son halkası olan bu menfur hadise karşısında üzüntümüz tarifsizdir. Bu böyle süremez, TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacaktır. Ayrıca İçişleri ve Adalet Bakanlıklarıyla da koordineli olarak hukuki ve icrai çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar