Ender Saraç: Kadınlar bir zahmet mutfağa girsin, çorba yapsın

Kurban Bayramı'nın ardından alınan kilolar ile ilgili Doktor Ender Saraç, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e açıklamalarda bulundu.

Ender Saraç: Kadınlar bir zahmet mutfağa girsin, çorba yapsın
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
26 Ağustos 2018 Pazar 11:48

Alev Gürsoy'un, 'Bayramda etler yendi, kavurmalar, pilavlar, sarmalar da cabası... Şimdi ne olacak?' sorusuna Saraç, '' Tüm yıl dikkat ediyorsanız bayramlarda biraz baklava, börek yemenin ziyanı yok. İki baklava yemekle, iki bardak limonata içmekle kimse mahvolmaz. “Sakın elini baklavaya sürme. Karpuz yeme” demek yanlış. Türk toplumu üzerinde psikolojik baskı kuruldu. “Onu yeme, buna dokunma” derken mutsuz, agresif insanlar olduk. Obezite daha da arttı. Yıllar önce beyaz şeker ve undan uzak durulması gerektiğini ilk söyleyen bendim.'' yanıtını verdi. 

'Bir latte'yi yakman için bir saat koşman lazım' diyen Ender Saraç, domates yemenin de zararlı olduğunu ve ödem oluşturduğunu iddia etti. 

KADINLAR BİR ZAHMET MUTFAĞA GİRSİN BİR TAS ÇORBA YAPSIN

Ayrıca Alev Gürsoy Cimin'in 'Veganlarla aranız nasıl? ' sorusuna Dr. Ender Saraç, ''İyidir. 22 yıl katı vejetaryen beslendim. Ölü olan hiçbir şey yemedim. Sonra spor yapınca demir, çinko, protein ve bazı vitamin eksikliklerine karşı vejetaryenliği bıraktım. Ama onlara çok saygım var. Biz bir kebap ülkesiyiz. Söyleyeceklerim kimseye kaba gelmesin ama çocuğuna ‘fast food’, patates kızartması, hazır sanayi ve glikoz şuruplu yiyecek veren ana baba, anneanne, dede haindir. Kötüdür. Tüp bebek tedavileri, kolit, sık hastalanmalar bu yüzden arttı.

Çocuğa ne kadar sentetik şey varsa yediriyorlar sonra çocuğum neden hasta oldu diyorlar. Kadınlar artık bir zahmet mutfağa girsin. Evde salçasını, pestilini yapsın. Tarhanasını bir günde yapabilir. Hazır alınır. Haftada bir hamburger, kebap yenir ama çocuğu akşama kadar karbonhidratlarla beslersen iyi anne baba olmazsınız.

Hamileler dikkatli beslenmezse defolu çocuk doğurur. Obez çocuk olur. Biraz sert olmuş olabilir ama kusura bakmayın toplum olarak sağlığımız elden gidiyor. Bir de çocuğuna bir tas sağlıklı çorba yapmaktan kaçınan zalimler var.'' cevabını vererek aileleri uyardı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar