için kaldı

'Türkçe ezan' tartışmalarına Sarıgül de katıldı

CHP’lİ Öztürk Yılmaz’ın başlattığı ‘Türkçe ezan’ tartışmasına Mustafa Sarıgül de katıldı. Sarıgül bunun ciddi bir provokasyon olduğunu söyledi.

'Türkçe ezan' tartışmalarına Sarıgül de katıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
10 Kasım 2018 Cumartesi 09:59

Best Fm’den Adem Metan’ın programına bağlanan Mustafa Sarıgül Öztürk Yılmaz’ın ‘Türkçe ezan’ söylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Sarıgül şu ifadeleri kulandı:

“Bir kere üzüntülerimi ifade etmek isterim. Büyükelçilik yapmış bir diplomatın böyle bir konuyu konuşması yerel seçim öncesinde sonrasında bile olsa anlamak mümkün değil. Bu ciddi bir provokasyon. Bu sosyal demokrasinin temellerine konan bir dinamittir. Yerel seçin öncesi hiçbir şekilde böyle bir konu yokken inançlarımızın evrensel olduğunu hepimiz bildiği halde bütün dünyada İslam ülkelerinde ezanın ne şekilde okunacağı zaten bellidir. Ezanımızı gündeme getirmek. İnançlarımıza karşı büyük bir sevgisizliktir.

 Böylesine bir diplomatın bu kadar kısa süre içerisinde gelip kontenjandan milletvekili yapılması, genel başkan yardımcısı yapılması.. Kısa süre içerisinde bu kadar bir makam yüksekliği kendisinin ne kadar bir ham olduğunuzda gösterir. Sosyal demokrasi adına bu yaptığı açıklama son derece üzüntü vericidir. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu karar son derece önemlidir. Disiplin kuruluna sevk edilmesi son derece sevindiricidir.

İnsanlar kısa süre içerisinde kontenjandan milletvekili, genel başkan yardımcısı yapıldığı zamanda ham oldukları ortaya çıkıyor. Ham oldukları zamanda sosyal demokrasiye zarar veriyorlar. Yerel seçim öncesi çok esef verici bir konuşmadır."

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

berk En beğenilen yorum
sayın başkanım sizin tekrar şişli'ye başkan olacağınız günü dört gözle bekliyorum. çare sarıgül.