MHP lideri Bahçeli'den sert açıklamalar

MHP lideri Bahçeli, İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuştu.

MHP lideri Bahçeli'den sert açıklamalar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 11:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- MHP ve Cumhur ittifakı 31 Mart'tan zaferle çıkmıştır. CHP'nin ulaştığı sonuçlar abartılmamalıdır.

- İttifakımızın hamuru temizdir. Cumhur İttifakı kök tutmuştur. Cumhur İttifakı 31 Mart'tan başarıyla çıkmıştır. İstanbul Ankara İzmir büyükşehir belediyelerinin CHP'nin yönetimine geçmesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine güvensizlik olarak görülmemelidir. Milletimizin iradesine saygı gösteririz.

- CHP'nin başını çektiği ittifakın oy oranı Cumhur ittifakının aldığı oy oranının çok altındadır. Hiç kimse bize demokrasi dersi vermeye çalışmasın. Biz göreceğimiz gördük.

- 15 Temmuz gecesi hainlerin lehine kadeh kaldıran şahsın Edirne'ye belediye başkanı olmasını sırf sandıktan çıktı diye ahlaken kabul edemeyiz. TKP'den Tunceli Belediye başkanı olan şahsın "Dersim" dayatmasına hoşgörü gösteremeyiz.

- İstanbul'da bir şeyler olmuş, olmaya da devam etmektedir. Türkiye İttifakı'ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır. Ülke bazlı siyasi bir ittifak olamaz. Bizim ittifakımız cumhurladır, bizim ittifakımız AK Parti'li kardeşlerimledir. Siyasi görüş ayrılıklarını elbette kenara itmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye İttifakı ile neyi kast ettiğini bilemeyiz. Zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Bizim bildiğimiz tek ittifak Cumhur İttifakı'dır.

- Kızgın demiri soğutalım ama tertipleri ağırdan almayalım.

- Bu gidişle FETÖ kaybettiği mevzileri yeniden kazanacak. Dağlarda kovaladıklarımız belediyelere konuşlanacaktır.

- İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştırılması pis bir senaryonun ilk etabıdır.

- İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının sürekli mazbata vurgusu yapması üzerine çalışılmış sinsi bir hazırlıktır. YSK üyeleri zillete göz yumamaz. YSK bir şekilde hukuki destek alacak mıdır?

 - İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir. Biz İstanbul'u sokakta bulmadık

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar