Akşener’e MHP’den yanıt: MHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı

MHP lideri Bahçeli’nin yerel seçimler hakkındaki önerisini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e MHP’den yanıt geldi.

Akşener’e MHP’den yanıt: MHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
1 Mayıs 2019 Çarşamba 12:14

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce yaptığı bir konuşmada, “Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" açıklamasını yapmıştı.

 MHP liderinin bu sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında, “Bir ideolojik savruluş ve eyalet sistemine geçişin altyapısıdır" sözleri ile eleştirmişti.

MHP’den Akşener’e yanıt

 Akşener’in sözlerine MHP’den tepki geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı açılama şu ifadeleri kullandı:

“MHP dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, necip Türk milletinin birliğinin garantisi, devletin bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucusudur.

Bunun aksini iddia edenin söylediği laf hükümsüz, lafı söyleyen ancak ve ancak müfteridir. Arkadaşı Demirtaş, dostu Kılıçdaroğlu olandan da doğru ve milletin menfaatine olacak bir söz beklentimiz bulunmamaktadır.

Tasvip etmediğimizi söylediğimiz Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı üzerinden milliyetçi hareketin beka söylemine saldırmak sağlıklı bir ruh halinin ürünü değildir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar