Kılıçdaroğlu'ndan Ülkücülere silah fabrikası sorusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ülkücü kardeşlerime soruyorum; Dünyada hangi devlet kendi silah fabrikasının yüzde 49.9'unu yabancı ordusuna satmıştır?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'ndan Ülkücülere silah fabrikası sorusu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
25 Mart 2019 Pazartesi 19:14

Zonguldak'ta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memleketin kavgaya değil, huzura ihtiyacı var. Bu memleketin insana hizmet eden siyasetçiye ihtiyacı var. İşsizliğe son veren siyaset anlayışına ihtiyacı var." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır aşları şöyle:

- 1 yılda işsiz kalanların sayısı 1 milyon 11 bin kişi. Yarın ne olacak kaygısı var, huzur yok, doğru dürüst tencere kaynamıyor evlerde. Çocuğuna pantolon alamadığı için bir baba intihar etti. Şu soruyu kendinize sorun; 17 yıldır omuzlarınızda taşıdınız, ne isterse yaptınız, istediği kişiyi tayin ettiler… 17 yıl bunları yaptın, 17 yılın sonunda beni neden soğan kuyruğuna mahkum ettin arkadaş?

"Japonya'ya üzülüyorum varlık kuyrukları yok diye"

- O kuyruklar varlık kuyruğu diyor. Ben şimdi ne diyeyim? Almanya'ya, Japonya'ya üzülüyorum varlık kuyrukları yok diye. Varlık kuyruklarını görmek istiyorsanız gelin Türkiye'ye, görün bakalım varlıklı insanlar nasıl olur. O kuyruk gerçek bir varlık kuyruğu olsaydı en başında sen olurdun.

"Ülkücü kardeşlerime soruyorum, hangi devlet silah fabrikasını satar?"

Tank Palet fabrikasının bugünkü değeri 20 milyar dolar. Bir silah fabrikası bir devletin haysiyetidir, ülkenin bekasıdır. Katar ordusuna neden bir silah fabrikasına satılır? Ülkücü kardeşlerime soruyorum; Dünyada hangi devlet kendi silah fabrikasının yüzde 49.9'unu yabancı ordusuna satmıştır?

Tank Palet fabrikasında çalışan işçi kardeşlerim için çağrı yapıyorum; 50 milyon doları bulamıyorsan, sözleşmeyi iptal et, bir hafta içinde 50 milyon doları bulmazsam siyaseti bırakacağım! 50 milyon doları bulabiliriz, kendi silah fabrikamızı başkalarına peşkeş çekmek istemiyoruz. Benden kurtulmak istiyorsun, 50 milyon doları bulamıyorum diyorsun, Suriyelilere 35 milyon doları buluyorsun, yeter ki sözleşmeyi iptal et, Ey Kılıçdaroğlu bul 50 milyon doları de, 1 haftada bulmazsam söz siyaseti bırakacağım.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar