için kaldı

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan ortak açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SP lideri Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Adaletsizlik eğer olursa bu toplumda derin yaralara yer açar. Umarım böyle bir yanlışın içine düşmezler" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan ortak açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
10 Nisan 2019 Çarşamba 19:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Karamollaoğlu, ziyaretinden dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Seçim sonuçlarına yapılan itirazları da değerlendiren Karamollaoğlu, YSK'den adil bir karar beklediklerini dile getirdi.

Karamollaoğlu'nun ardından bir gazetecinin mazbatasını alamayan belediye başkanları ile ilgili sorusuna "Asıl olan milli iradedir. YSK adayların listelerini onaylıyor ve yasallık kazanıyor bunlar. Dolayısıyla siz seçme ve seçilme hakkınızı kullanıyorsunuz. Seçiliyorsanız size mazbatanızın verilmesi lazım. Ama özel bir kasıt, özel bir kararla belli kişileri devre dışı tutacağım derseniz bu demokrasi ile bağdaşmaz. Bu Türkiye'nin imajını da zedeler. Milli irade hepimiz için geçerli bir kavramdır. Doğal olarak kişi seçilmişse kendisine mazbatanın verilmesi gerekiyor.

Kılıçdaroğlu Büyükçekmece'de yaşananlara ilişkin ise "Seçmen listelerinde yer alan seçmenlerin oy kullanmaları ve seçilen belediye başkanına da mazbatanın verilmesi gayet doğaldır. YSK'nın kararları kesindir. Bizim şikayet edeceğimiz herhangi bir yer yoktur. Adalet çerçevesinde verilecek her karar toplumun kabulunü de beraberinde getirir. YSK'dan beklenen de budur zaten. Yeniden bir arayış içine girmek, buradan yola çıkarak İBB seçimlerini nasıl iptal ederiz diye bir arayışa girmek doğru değil. Ben YSK'nın da böyle bir arayış içinde olduğunu düşünmüyorum. Adaletsizlik eğer olursa bu toplumda derin yaralara yer açar. Dünyada adalete yönelik olan bakış da değişmiş olur. Türkiye'de adalet olmadığı gibi bir algı bütün dünyada pekişmiş olur. Umarım böyle bir yanlışın içine düşmezler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar