Kemal Kılıçdaroğlu: Haklarımızı sonuna kadar savunacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Haklarımızı sonuna kadar savunacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
16 Temmuz 2019 Salı 13:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başlıkları:

Dışpolitika, eğitim, toplumsal barış, ekonomi, demokrasi temel sorunumuzdur. Bunlardan birisi dış politika. 180 derece değişmesi gerektiğini söyledik. Dış politika milli olmaz zorundadır. Buradan yeni uyarılar yapmak istiyorum.

Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulmalı. Dört devlet bir araya gelmeli, özgür iradeleri ile masaya yatırmalı. Bu öneriyi geçen yıllarda da yapmıştım. Çünkü Türkiye'nin çıkarı burada. 

Şimdi Doğu Akdeniz'de yalnız kaldık. Doğalgaz, petrol var. Maceracı bir dış politikanın Türkiye'yi yalnızlığa itmesinin faturası ağır olur. Bunu her alanda izliyoruz. 

AB bize yatırım uygulama kararı almış. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız. AB, Türkiye'ye karşı hep çifte standart uygulamıştır. Annan Planı'na Türkler evet dedi, Rumlar hayır dedi; nerede AB? Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklarmış. Önce sen verdiğin sözün arkasında dur. Eğer Türkiye bölgede barış istiyorsa, siz buna destek vermek zorundasınız. AB'de görüştüğüm her yerde herkese bunu söyledim; siz çifte standart uyguluyorsunuz dedim. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar