için kaldı

CHP’den RTÜK tepkisi

Emine Bulut cinayeti hakkında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “RTÜK'ün kadını aşağılayan TV dizilerine çeki düzen vermesini istiyoruz. RTÜK hayırlı bir şey yapacaksa işe burada başlamalıdır” dedi

CHP’den RTÜK tepkisi
Son Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 17:19
26 Ağustos 2019 Pazartesi 17:19

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündemi değerlendirdi. Emine Bulut cinayetine değinen Öztrak şu ifadeleri kullandı:

 “Tüm Türkiye'nin canı yandı, kahrolduk. Emine Bulut'un vahşice katledilmesine tüm toplumun gösterdiği reaksiyonu çok önemsiyoruz. Ciddi tedbirler alınmazsa Emine Bulut cinayetleri ardı ardına gelecektir.

223 kadın bu sene öldürüldü. Teröre verdiğimiz canlardan daha fazla. Yüzlerce kadın her gün şiddet görmektedir. Kadınları erkek şiddetine karşı korumak için ülkeyi yöneten iktidara çok ciddi görevler düşmektedir.

İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanmasını istiyoruz. RTÜK'ün kadını aşağılayan TV dizilerine çeki düzen vermesini istiyoruz. RTÜK hayırlı bir şey yapacaksa işe burada başlamalıdır.

Kayyum atamaları

Demokrasimizin yazını kışa çeviriyorlar. Saray milletin iradesini yok saymıştır. 23 Haziran'dan ders alınmamıştır.

Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyum süreci başlatıldığı açıktır. Kayyum atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz? Bu karar hukuki değil, siyasidir.

İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir.

Kendileri darbe girişiminde Marmaris’te çalışma kampında mıymış? Darbe girişimini tatildeyken öğrenen Cumhurbaşkanı olur mu?

Tatil yanıtı

Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris'te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler? Yazlık sarayda kimleri kabul ettiler? Kardeşim Esat döneminde Esat ailesinde tatil yapan kimdi?"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar