Şengül: Başlangıcı ben yapıyorum, devamı gelecek

AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül yaptığı basın açıklamasında, başlangıcı kendinin yaptığının ve bu revizyonun devamının geleceğini söyledi

Şengül: Başlangıcı ben yapıyorum, devamı gelecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 16:12

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, dün akşam saatlerinde istifa etmişti. Şengül bugün istifasına dair basın açıklamasında bulundu.

Şengül kimseye kırgın veya kızgın olmadığını belirterek, eleştiri yapanların olduğunu fakat onlara da bir şey demediğini söyledi. Şengül, “Başarılı mı başarısız mıyız onu kamuoyuna bırakıyorum. Başarı varsa herkesin olsun. Başarısızlık varsa benimdir. Zor bir süreçte böyle bir görev yaptım. Hakkınızı helal edin. İzmir'i güzel günler bekliyor” dedi.

“Soyer’i tebrik ediyorum”

Diğer partilere başarılar dileyen Şengül, İzmir’de dostluk içinde bir seçim olduğunu ifade etti. Şengül, İzmir’in yeni başkanı Tunç Soyer ile birlikte yeni seçilen 30 ilçe belediye başkanını da tebrik etti.

Görüşmeler yapılarak önümüzdeki hafta büyük oranda yeni başkanın belli olacağını söyleyen Şengül, “Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir'den çok da umutsuz değil. İstifamı verdikten sonra kendisiyle görüştüm. Başlangıcı ben yapıyorum bu revizyonun devamı gelecek. Allah bizi nefsimizden ve egomuzdan korusun" diye konuştu.

Hiçbir beklenti içinde olmadığını dile getiren Şengül, aktif siyaseti istemediğini, bundan sonra çocuklarına daha fazla zaman ayıracağını söyledi.

“İlçe adaylarımız büyükşehir adayımızdan daha çok oy aldı”

31 Mart’ta önce ilçelerdeki sorunları tespit edip ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şangül, “Kimler belediye başkanı adayı olabilir konusunda çok önceden ince eleyip sık dokuduk, teşkilatlarımızı dinledik. Bunları yakın uzak ilişkisine bakmadan, çıkar ilişkisine bakmadan en doğru kararı vermeye çalıştık. Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış” şeklinde konuştu

“7 olan belediye sayımız 4'e düştü”

AK Parti teşkilatından oluşan ekiplerle ilçelerin tek tek tarandığını söyleyen, Şengül, “İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti. Başarı, başarısızlık ne, onu da söylemiyorum. 7 olan belediye sayımız 4'e düştü. 2014'te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı artırmamıza rağmen kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40'larda değil artık yüzde 50'yi geçmeniz gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar