için kaldı

İşte CHP'nin İYİ Parti'ye önerdiği iller

CHP'den ittifak masasında Ankara ve Antalya'yı isteyen İYİ Parti'ye CHP'nin 4 ilde destek teklifinde bulunduğu iddia edildi.

İşte CHP'nin İYİ Parti'ye önerdiği iller
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
29 Kasım 2018 Perşembe 16:03

CHP ile İYİ Parti arasında devam eden yerel seçim ittifakı görüşmelerinde Ankara ve Antalya krizi sürüyor. Siyaset kulislerinde İYİ Parti'nin Ankara ve Antalya'da kendi adayının desteklenmesini istediği ileri sürülürken, CHP'nin bu kentlerden vazgeçmek istemediği öne sürülüyor.

İşte CHP'nin İYİ Parti'ye önerdiği iller

CHP'nin İYİ Parti'ye, Ankara ve Antalya yerine Denizli, Manisa, Kayseri ve Konya'yı önerdiği dile getiriliyor.

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "CHP’nin etkin ve yetkin ismi, 'İyi Parti bizden Ankara ve Antalya’yı istiyor ama biz onlara iki değil, dört yeri öneriyoruz' dedi ve ekledi: 'İyi Parti ile Manisa, Denizli, Trabzon’da kesin kazanırız; hatta Konya ve Kayseri’de de bazı ilçeleri alabiliriz. Biz onlara iki yerine kesin alabileceği yerleri öneriyoruz…' CHP’nin etkin ismi görüşmeler sırasında bu durumu İyi Parti’ye de ilettiğini vurguladı ve devam etti: 'MHP’nin herhangi bir yeri alamadığı seçim sonucunda İyi Parti'nin 3 büyükşehri kazanma potansiyeli var. Hele ki Denizli ve Manisa’yı kesin alır. Denizli’de 180 bin CHP’nin, 111 bin de İyi Parti’nin oyu var, kazanmama ihtimali yok. Trabzon’u da İyi Parti’nin alma şansı yüksek" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar