Engiyurt: Kırdığım demoydu gerçek değildi

MHP’li Enginyurt ABD’ye yapılan protestolarda iPhone telefonunu kırmıştı. Enginyurt kırdığı telefonun demo olduğunu açıkladı.

Engiyurt: Kırdığım demoydu gerçek değildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Kasım 2018 Perşembe 10:01

ABD Rahip Brunson nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamıştı. Türkiye’de ise ABD ürünleri protesto edilmişti. MHP’li Enginyur’ta bu protestolarda iPhone telefonu kırmıştı. Enginyurt telefonun demo olduğunu söyledi.

MHP Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile MHP Giresun Milletvekili Cemal Enginyurt arasında yaşanan tartışma sırasında MHP'li Engunyurt'tan olay bir itiraf geldi. MHP'li Enginyurt, Rahip Brunson için ABD'nin yaptırım kararını iPhone telefonunu kırarak protesto etmiş Brunson'un tahliye edilmesinin ardından ise "Brunson ilk uçağa bindi, gitti. Kaldık ya la ortada. iPhonu'umu verin" paylaşım yapmıştı. Enginyurt o olayla ilgili olay açıklamalar yaptı.

CHP'li Özgür Özel, MHP'li Cemal Enginyurt'u eleştirerek "Önce, ABD'yi protesto etmek için iPhone'u kırıp sonra 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim iPhone.' diyen biz değiliz. 'Bu nasıl ittifak?' diye serzenişte bulunup, 'AK Parti için 31 Mart'ta durum hiç de iyi görünmüyor' diye başlayan açıklamadan sonra Sayın Devlet Bahçeli'nin 'Açıklamaları kendisini bağlar, bizi bağlamaz' açıklamasının ardından 'Doğru söylüyor Genel Başkanım, benim sözlerim değil, Genel Başkanımın dedikleri doğru' diyen ben değilim" dedi.

 “O demo telefondu”

Bunun üzerine Cemal Enginyurt, "iPhone'u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi." dedi. O gün Türkiye'ye başlatılan saldırıya karşı Cumhurbaşkanı'na destek vermek istediğini belirten Enginyurt, "Arkasından, doğrudur, Brunson serbest bırakılınca sitemimizi ifade ettik" diye konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar