Babacan'dan 'kur korumalı mevduat' eleştirisi: Emekli maaşını da dolara endeksle o zaman

DEVA Partisi lideri Babacan, "kur korumalı mevduat" sistemine eleştiride bulunarak "Kur korumalı mevduat başlattı Erdoğan, bankada parası olan niye mağdur olsun dedi. Kafaya bak ya... Bankada parası olanı kurdan koruyor, benim çiftçime destek olmuyor. Emeklimiz keza öyle. Onun mağduriyetini de karşıla o zaman, madem sen bankada parası olanı koruyorsun kurdan, emekli maaşını da dolara endeksle" dedi.

Babacan'dan 'kur korumalı mevduat' eleştirisi: Emekli maaşını da dolara endeksle o zaman
Son Güncelleme: 17 Eylül 2022 Cumartesi 14:55
17 Eylül 2022 Cumartesi 14:47

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tunceli İl Başkanlığı binası açılışında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında sık sık demokrasi vurgusu yapan Babacan, Alevi vatandaşların devlet eliyle maruz bırakıldığı ayrımcılığa değinerek konuya ilişkin çözüm önerilerini ve parti olarak hazırladıkları planları sıraladı.

DEVA lideri, kur korumalı mevduat sistemini de eleştirerek "bankada parası olanı kurdan korumanın" adaletsiz olduğunu dile getirip vatandaşın fahiş artan kur karşısında ezildiğini vurguladı.

'EŞİTLİĞİN TÜRKÜSÜNÜ HER DİLDE SÖYLEYECEĞİZ'

DEVA Partisi lideri Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bakın bizim aramızda bariyer falan yok, sarılıyoruz, tokalaşıyoruz. Biz eşitliğin türküsünü her dilde söylemek için buradayız. İnşallah Dersim'in devası olacağız. Bizim hedefimiz dili, dini, görüşü ne olursa olsun herkesin eşit muamele gördüğü bir ülkedir. Demokratik bir ülke kimseyi ötekileştirmez.

Ülkede ciddi bir demokrasi açığı var, onu kapatmadan bütçe açığını kapatamazsınız. Talimat vererek ekonomiyi düzeltemezsiniz.

'İMTİYAZ DEĞİL HAK TERAZİSİNDE EŞİTLENMEK İSTİYORUZ'

Bakın burası, Dersim. Tarih boyunca çok büyük acılar yaşadı, yasaklara maruz kaldı. Biz neyin hak neyin imtiyaz olduğunu biliriz. İmtiyaz istemiyoruz, hak terazisinde eşitlenmek istiyoruz.

'DEVLETİN GÖREVİ İNSANLARIN YAŞAMINI ŞEKİLLENDİRMEK DEĞİL'

Cesur ve samimi olmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz, Ankara yapamıyor ama biz yapacağız. Bütün yaraları saracağız. Biz yapacaklarımız için yol da gösteriyoruz. Eğer iktidar Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek istiyorsa ayrımcı hissettiren hiçbir uygulamaya müsaade etmeyecek. Devletin görevi insanların yaşamını şekillendirmek değil, herkesin istediği şekilde yaşayabileceği bir ortamı yaratıp özgürlüğü garanti altına almak. Sen kimin hakkını alıp veriyorsun? O zaten onun, senin haddine mi! Kimsenin yaşam tarzına karışılmamasını garanti edeceksin.

'MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ'

Alevilerin kamu kurumlarında iş bulurken zorlandığını biliyoruz. Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız biz, çözüm orada. Çünkü mülakat devletin işine gelmeyeni işe almama mekanizmasına dönüştü. Biz mülakatı kaldıracağımızı parti planımıza almıştık, altılı masada da yer verildi.

YÖK'ü kaldıracağız, bizim planımızdı. Altılı masanın ortak metnine de aldık. Bu taahhüt artık bizim değil, altılı masanın. İşi sağlama aldık.

'CEMEVLERİ DE CAMİLERE VERİLEN İMKANLARDAN YARARLANACAK'

Bizim 85 milyonun kendisini özel hissetmesi için yapacağımız çok işimiz var. Cemevlerinin, camilerin yararlandığı şeylerden yararlanmasını sağlayacağız. Maddi imkanları da, imar planlarında da. Başka türlü adil devlet olamazsınız.

'YARIM DEĞİL TAM DEMOKRATIZ'

Bizim herkesle ortak olduğumuz paydamız demokrat olmak. Biz öyle yarım yamalak yüzde 50 demokrat değiliz. Tam anlamıyla demokratız. İktidarı devraldığımızda bu ülkeyi hakla hukukla yöneteceğiz. Demokrat olmak adil olmak, saygılı olmaktır. Hep birlikte ülkeyi böyle yöneteceğiz.

'BANKADA PARASI OLANI KORUYOR, KAFAYA BAK'

Türkiye şu anda fahiş bir krizle uğraşıyor. Kur korumalı mevduat başlattı Erdoğan, bankada parası olan niye mağdur olsun dedi. Kafaya bak ya... Bankada parası olanı kurdan koruyor, benim çiftçimin gübre fiyatları artınca yaşadığı maliyet artışına karşı destek olmuyor.

'ÖĞRENCİLER TEK ÖĞÜNLE GÜN GEÇİRİYOR'

Kırtasiye mesela, A4 kağıdı, topu 95 lira olmuş. Benim öğrencime neden ödemiyorsun bu kur farkıyla yaşanan artışları. Şu an ülkede çok büyük bir servet transferi var. Öğrenciyle konuştum, diyor ki tek öğünle günü geçirebilir miyim diye deniyorum. İstanbul'da yurtta kalacaklar aylık 2 bin, 3 bin maliyet çıkmaya başladı. Öğrenciler, kur artışıyla her türlü artıştan mağdur oluyor.

'EMEKLİ MAAŞINI DA DOLARA ENDEKSLE O ZAMAN'

Emeklimiz keza öyle. Onun mağduriyetini de karşıla o zaman, madem sen bankada parası olanı koruyorsun kurdan, emekli maaşını da dolara endeksle. Hepsini düzelteceğiz, kolay. Bu ülke dürüst ve ehil kadrolar ile idare edildiğinde çözülecek. Bak dürüst ve ehil diyorum, senden benden demiyorum. Şu bu partiden olması gerekmiyor, devletin her kademesine her kesimden işi bilen vatandaşlarımız gelebilir. Yeter ki liyakatla olsun.

'TUNCELİ'NİN SORUNLARINI TAKİP EDİYORUZ'

Biz Tunceli'nin sorunlarını da bizzat takip ediyoruz. 81 il için eylem planı hazırlıyoruz. Tunceli'nin başlıca sorunları bakın; ulaşım. Tunceli Pertek Elazığ arasındaki ulaşımın feribotla yapılması olmaz. Kuyruk oluyor ve vaat edilen köprü yapılmıyor. Buna çalışıyoruz. Devlet hastaneleri yetersiz. Maden alanı... Şu güzel alanı rant gözlüklerinizle gördüğünüzde mahvediyorsunuz, dengeyi kurmak lazım. Öğrenciler barınmada zorlanıyor biliyoruz. Depremle ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor, biz de açıkladık bununla ilgili çalışmalarımızı.

Bizim işimiz çözmek, planlarımızı hazırlıyoruz ve açıklıyoruz. Günü geldiğinde de uygulayacağız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar