Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim milletimi kimse sömüremeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim milletimi kimse sömüremeyecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
18 Şubat 2019 Pazartesi 16:59

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Fırsatçılar, simsarlar kaybediyor, benim milletim kazanıyor, benim milletimi kimse sömüremeyecek, sömürtmeyeceğiz. Gönülsüz yapılan ibadetin bile insana hayrı olmaz. Her işin olduğu gibi ibadetin de siyasetin de temeli samimiyettir. Millete aşık olmadan, sevmeden, derdi ile dertlenip sevincine ortak olmadan siyasette başarı yakalanamaz. Biz onun için gönül siyaseti gönül belediyeciliği diyoruz.

- 17 yıl boyunca vesayet güçlerinin, anti demokratik girişimlerine önce siz direndiniz. Ayak oyunlarına prim vermediniz. Seçim dönemlerinde oylarınızla diğer zamanlarda dualarınızla yeri geldiğinde de 15 Temmuz'da olduğu gibi canınız malınızla bizlere ve ülkeye sahip çıktınız.

- Geride bıraktığımız 17 yılda tam 14 seçim yaşadık. Allah'a hamdolsun hepsinden de alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Seçimlerle birlikte içeride ve dışarıda pek çok badire atlattık. Ülkemizin darbe ortamına çekilmeye, sokaklarımızın karıştırılmaya çalışıldığı dönemler oldu. Partimizi kapatmaya dahi kalktılar.

- Biz geldik baktık ki 23,5 milyar borç var hemen ilk işimiz dedik bu borcu kaldıracağız ve o zamanki IMF Başkanı ile Davos'ta konuşuyoruz. Dedim ki bak başkan Türkiye'nin Başbakanı benim sen değilsin. Dolayısıyla taksitini alıyor musun? Alıyorsun... sen kalkıp da Türkiye'yi yönetemezsin Türkiye'yi ben yönetirim. Biraz sağa sola savruldu. 23,5 milyar dolar borcu ödedik IMF ile işimiz bitti. Bizim IMF ile bir işimiz yok.

- Savunma sanayiinde Türkiye tarihinin en büyük hamlesini bizim dönemimizde yaptı. Yüzde 20 ne yazıkki yerliydi yüzde 80 ithaldi. Şimdi bu dışa bağımlılığı yüzde 35'e kadar düşürdük. Türkiye bugün kendi savaş gemisini, helikopterini, zırhlı araçlarını, füzelerini, silahlarını kendisi üretiyor. Aynı zamanda bütün bunları yurt dışına ihraç ediyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar