Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına katlanacaklar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kınalıada Korveti'nin donanmaya katılması töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına katlanacaklar!
Son Güncelleme: 29 Eylül 2019 Pazar 15:55
29 Eylül 2019 Pazar 15:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kınalıada Korveti'nin donanmaya katılması töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları:

Deniz kuvvetlerimiz birikimi, donanımı ve üstlendiği tüm görevlerde elde ettiği başarıolar bizi gururlandırıyor.  Ürettiğimiz Heybeliada'yı, Büyükada'yı ve Burgazada'yı denize indirmiştik. MİLGEM'de edinilen tecrübeyle yerlilik oranını yüzde 70 seviyesine yükselttik. 

Kınalıada'nın tasarım, inşa ve entegrasyon faaliyetleri burada yürütüldü. Firmalarımızın altında 50'yi aşkın yerli firma alt yüklenici olarak görev yaptı. Kınalıada ROKETSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen Atmaca füzemizi kullanacak. Savaş yönetim sistemi de ilk kez Kınalıada gemimizde yer alacak. 

MİLGEM projemizin 5'inci gemisi ada sınıfı fırkateynlerimizin inşasına da sözleşmenin imzalanmasıyla başlandı. Hizmete giren korvetlerimiz milli ve uluslararası tatbikatta yer alarak, görevleri başarıyla yerine getirdi. Bugün denize iniş töreni için bir araya geldiğimiz bu gemimizin gücümüze güç katacağına inanıyorum. 

"F-35 konusunda yaşananlar bizim kararlılığımızı artırmıştır"

Ülkemiz ile dost ve kardeş devletlerin ihtiyaçlarını karşılayacak dizel-elektrikli denizaltı için çalışmalarımız sürüyor. Buradaki ilk yüzer havuzu kasım ayında hizmete alıyoruz. Askeri ve sivil tersaneler arası işbirliğini artırarak dünyadaki yerimizi genişletmeyi planlıyoruz. 

Türkiye'nin savunma sanayi alanında kat ettiği mesafe istiklaline ve istikbaline daha güvenle bakmasını sağlamıştır. F-35 konusunda yaşananlar bizim kararlılığımızı artırmıştır. Nasıl korvetlerimizi kendimiz inşa etmişsek, nasıl Atak helikopterlerini, İHA'larımızı, SİHA'larımızı uçurmuşsak kendi savaş uçağımızı da yapacağız. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar