Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Doğu Akdeniz sitemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sivas Kongresi'nin 100. yılı dolayısıyla AK Parti Teşkilatının yemeğinde bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Doğu Akdeniz sitemi
Son Güncelleme: 4 Eylül 2019 Çarşamba 18:03
4 Eylül 2019 Çarşamba 17:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle; 

Kongre binasının önünde binlerce vatandaşımızın katılımıyla adeta bir miting havasıyla muhteşem bir program gerçekleştirdik. Milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle andık. Şehitlerimizi fatihalarla yâdettik. Şimdi de siz teşkilat mensuplarımızla biraradayız. İnşallah buradan Ortaanadolu Ekonomik Forumu'na geçecek, iş dünyamızın temsilcileriyle biraraya geleceğiz. Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümüne yaraşır vaziyette Sivas gezimizi hitama erdireceğiz.

Sizin bu dayanışmanız bize güç ve cesaret veriyor. Sizin bu sevdanız, mücadele azmimizi daha da biliyor. Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Güzel toplantıyı tertip ettikleri için Sivas İl Başkanlığımıza ve programda emeği olan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Milli mücadelenin şehri Sivas 31 Mart seçimlerinde bir kez daha geleceğine, demokrasiye sahip çıktı. Sivas kardeşlik, huzur, hizmet dedi. Yüzde 49,5 oy oranı ile tercihin AK Parti'nin eser ve gönül siyasetinden yana kullandı.

"Eksiklikleri süratle gidermenin inşallah yolunda olacağız"

Azmiyle, emeğiyle, dualarıyla yanımızda bulunan Sivaslı kardeşlerimize hizmet dönemidir. Önümüzde 4,5 yıllık icraat dönemi bulunuyor. Teşkilat mensuplarından gece gündüz demeden çalışmalarını bekliylorum. Kabinemiz her an yerelde belediye başkanımızın yanında yer aldı, yer alacaktır. Eksiklikleri süratle gidermenin inşallah yolunda olacağız.

100. yıldönümüne ulaştığımız aynı şekilde tarihimizin köşe taşlarından biridir. Sivas'tan yükselen istiklal meşalesi kısa sürede yurdumuzun dört yanını kuşatmıştır. Sivas 1919 tarihinden itibaren tam 108 gün boyunca milli mücadelemize başkentlik yapmıştır. Sivas Kongresi'nde alınan kararlar milletimizin özgürlük timsali olarak etkisini bugün de hissettirmektedir. Türkiye'ye yönelik senaryoların yoğunlaştığı bugünlerde mücadelemizi yürütürken ilhamımızı Sivas'tan emsalsiz direniş ruhundan alıyoruz.

"Ayyıldızlı bayrağımızı tanıyamıyor"

Birileri bu mandayı malum mandalarla karıştırıyor. Ama bu manda farklı. Bölücü niyetler karşısında milli sınırlarımız içerisinde vatan bölünümez bir bütündür parçalanamaz diye haykırıyoruz. FETÖ, PKK, Suriye, Irak, Doğu Akdeniz'de yürüttüğümüz beka mücadelesinin rehberi bu ilkelerdir. Türkiye bu mücadelesini er ya da geç zaferle taçlandıracaktır. Doğu Akdeniz'de iki sondaj iki de sismik araştırma gemimiz var. Birileri diyor ki, Doğu Akdeniz'de Amerika, İngiltere, Fransa var ama Türkiye Doğu Akdeniz'de yok diyor. Herhalde anlıyorsunuz ne demek istediğimi. Kardeşlerim bunlar ne yazık ki hâlâ bayrağımızı tanıyamadılar. Halbuki gemilerimizin üzerinde devasa ayyıldız bayrağımız var. Ayyıldızlı bayrağımızı tanıyamıyor, diyor ki, Türkiye orada yok! Yazıklar olsun sana. Ama sana da bunu er ya da geç tanıtacağız.

"Milletimizin kutlu yürüyüşüne ket vurulmasına müsaade etmeyeceğiz"

Bu süreçte kimi menfaatperestler, celladına aşık kimi zavallılar, milli iradeye kasteden hainleri aklamaya çalışan bazı gafiller de çıkacaktır. Biz içimizdeki bu bedbahtlara ve modern müstemlekelere rağmen duruşumu asla bozmayacağız. Sivas Kongresi'nden aldığımız cesaretle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Bayrağımızı gönderden indirmeyeceğiz, vatanımıza namahrem elini değdirmeyeceğiz. Ezanlarımızı susturmayacağız. Milletimizin kutlu yürüyüşüne ket vurulmasına müsaade etmeyeceğiz.

"Türkiye tarihin hiçbir dönemine kendi başına bırakılmamıştır"

Arkasında Sivas olanın evelallah sırtı yere gelmez. Boşuna Yiğido demediler. Öyleyse gereğini Sivas bugüne kadar yaptı bugünden sonra da yapacaktır. Türkiye'nin ufkunu aydınlatacak, ülkeyi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olanlar sizlersiniz. Bekamıza yönelik saldırıların arttığı bu kritik günlerde Sivas Kongresi'nin temsil ettiği değerlere hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Unutmayın Türkiye tarihin hiçbir dönemine kendi başına bırakılmamıştır. Millet olarak hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesinde olmadık.Bağımsızlığımıza adeta her evden bir şehit vererek kazandık. Cumhuriyetimizi uzun ve çetin mücadeleler sonucunda kurduk.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar