CHP'deki tartışmanın detayları ortaya çıktı

Geçtiğimiz gün CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndaki toplantıda çıkan tartışma sonucu Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ne ara vermişti. O tartışmanın detayları ortaya çıktı.

CHP'deki tartışmanın detayları ortaya çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
3 Şubat 2019 Pazar 12:03

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 31 Mart seçimleri için adayları belirlemek üzere geçtiğimiz gün toplandı. İzmir'in Bayraklı ilçesi için yaşanan tartışma sonucu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ne ara vermişti. Yaşanan tartışmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Odatv'nin CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, PM toplantısında, önce CHP'deki muhalifler Merkez Yürütme Kurulu'na karşı birtakım açıklamalarda bulunurken, sonrasında ise PM üyesi Erdal Aksünger'in adaylığını gündeme getirdi. CHP PM'de muhalifler Bayraklı için Erdal Aksünger'in adaylığının oylanmasını talep etti.

Bunun üzerine Aksünger ile gergin olan Kılıçdaroğlu'nun, PM üyelerine, "MYK'yı oylayın" diyerek "güvenoyu" istediği iddia edildi. Bu durum Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de aralarında olduğu MYK için istifa restini öne sürmesi anlamına geliyordu. Seçim arifesinde tüm hesaplar sil baştan olabilirdi. İşte bu noktada geri adım atan Parti Meclisi oldu.

PM'ye bu noktada ara verilirken, yapılan birtakım görüşmeler neticesinde Erdal Aksünger'in adaylıktan çekildiği belirtildi.

Verilen aranın ardından toplanan Parti Meclisi'nde Kılıçdaroğlu Bayraklı Belediye Başkan adayının belirlenmesi noktasında PM'den MYK adına yetki aldı.

Öte yandan, Erdal Aksünger, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Aksünger, kişisel Twitter hesabından, “Gerçek savaşçılar başkalarına üstün gelmek yada onları yenmek kontrolleri altına almak için savaşmazlar. Onlar kendilerinin efendisi,kaderlerinin belirleyicisi olmak için savaşır.Kendi içsel özgürlükleri için savaşırlar” diye yazdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar