CHP'li iki vekil disipline sevk edildi

CHP'li milletvekilleri Öztürk Yılmaz ile Gürsel Erol, izinsiz televizyon programına çıkarak grup içi yönetmeliğe uymamaları nedeniyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP'li iki vekil disipline sevk edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 16:01

CHP'nin disipline sevk ettiği milletvekilleriyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öztürk Yılmaz disipline oy birliği ile sevk edildi. CHP’li olan CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğimiz gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız. CHP’de olduğunuz sürece CHP’nin politikalarına göre hareket etmek durumundasınız." dedi.

İki vekil disipline sevk edildi

CHP Grup Yönetim Kurulu, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz için, "kesin çıkarma" ile "önlemli olarak" cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararını verdi.

Öztürk Yılmaz katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan Türkçe okunsun ben anlayayım. Kur’an Türkçe okunsun ben anlayayım. Benim dilim dünyanın dört bir yanında okunsun ben anlayayım. Bu nedir Türkçe’yi bu kadar aşağılamak.

"Böyle bir şey beklemiyordum"

Öztürk Yılmaz, "Benim CHP'den ihracımı isteyenlerin CHP'ye bağlılığı sorgulanmalı. Parti programında ibadet konusu yok. Amaç beni tasfiye etme amaçlı keyfi bir hareket bu. Söylediğim her kelimenin arkasındayım. Benim dilim her tarafta konuşulsun dedim. Benim dilimi Arap dilinin altına sokmayın, dilimi aşağılamayın. Kayıtlarda ortada. Kutsal olan dindir, dil değildir. Bizim Kutsal Kitabımımızı anlamamız gerekiyor. İncil'i her ülke kendi dilinde okuyor. İslama dair bir tartışma yok, dil tartışması var. Ben çok iyi bir vatanseverim, milliyetçiyim ve muhafazakar bir insanım. CHP içinde belki de namazında niyazında olan, orucunu tutan tek kişiyimdir." açıklamasında bulundu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar