BİNALİ YILDIRIM BU KEZ İSTANBUL'A ADAY

Danışmanlık, bakanlık, genel başkanlık, başbakanlık... Binali Yıldırım 1955 yılında Erzincan'da doğdu...

BİNALİ YILDIRIM BU KEZ İSTANBUL'A ADAY
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
29 Aralık 2018 Cumartesi 19:15

 

Danışmanlık, bakanlık, genel başkanlık, başbakanlık...

Binali Yıldırım 1955 yılında Erzincan'da doğdu...

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Hayatı yıllar önce Erdoğan ile tanışması ile değişti. İki ismin yolları İstanbul'da kesişti. Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Erdoğan'ın İDO Genel Müdürlüğü'nü yaptı...

Binal Yıldırım AK Parti'nin kurulmasıyla siyasetteki yerini aldı. Kurucular kurulu üyesi, milletvekilliği derken yeri 58-59-60 ve 61 Hükümetlerde Bakanlık koltuğu oldu. 

11 yıl üstüste görev yaparak Türkiye Cumhuriyeti'nin en uzun süreli görev yapan ulaştırma bakanı yapan ismi oldu. 

30 Mart Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. %36 oy ile seçimi 2. sırada tamamladı. Bakanlıktan istifa ettiği için bu kez siyasette onu bekleyen başka bir görev vardı. Bu kez Erdoğan'ın danışmanı olarak yanındaydı. 

AK Parti ilk kez olağanüstü kongreye gittiğinde de 5. olağan kongreye gittiğinde de adı hep genel başkanlık için geçti. Ancak onun genel başkanlık koltuğuna oturduğu tarih 22 Mayıs 2016 oldu. 24 Mayıs 2016 ile 9 Temmuz 2018 tarihleri arasında Başbakanlık görevini yaptı. Aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı oldu. 

Başbakanlık dönemini takiben Yıldırım TBMM başkanlığı görevine seçildi. 4 aydır TBMM Başkanlığı görevini yapan Binali Yıldırım 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden sahalara dönüyor. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar