için kaldı

Yıldırım: Kudüs’te ki elçimiz Filistin nezdinde ki büyükelçimizdir

Başbakan Yıldırım Artvin'de AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Yıldırım: Kudüs’te ki elçimiz Filistin nezdinde ki büyükelçimizdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
16 Aralık 2017 Cumartesi 13:22

Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

Milletin yanında saf tutacaksın. Milletin sevdiğini seveceksin. Sevmediğini sevmeyeceksin. CHP’nin yıllardır anlayamadığı husus bu. Milletini sevmeyen bir zihniyetin iktidar olması eski Türkiye’de kaldı. Milletimiz her şeyi görüyor.

ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. Bu karar bizim için yok hükmündedir. İİT toplantısı gösterdi ki Kudüs yalnız değildir. Kudüs Müslümanların ilk Kabe’si, üç büyük dinin merkezidir. Oldu bittilerle bu iş olamaz. Türkiye kendisi için ne istiyorsa başkaları içinde aynı şeyi istiyor. Türkiye’yi hesaba katmadan kimse bölgede plan yapmasın. Kimse 2 milyarlık İslam  dünyasına rağmen ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile hareket edemez. Türkiye’nin bölge barışı için neler yaptığını herkes biliyor. Bunu görmeyen Kılıçdaroğlu da var. Geçtiğimiz günlerde ‘Kudüs’deki elçimizin Büyükelçi düzeyinde olduğunu’ söylemişti.

Doğu Kudüs’ün statüsünün tanınması için Türkiye elinden geleni yapıyor. Bizim Kudüs’te ikamet eden elçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir.  İİT Zirvesi ile ilk adımı atmış olduk. Biz milletimizin refahı için çalışmalıyız.

Özel sektörde Artvin’e 15 milyar liralık baraj yatırımı yaptık bir kısmı bitti bir kısmı da devam ediyor. 9 tane baraj 5 bitti 4’ü de devam ediyor. Artvin’de 15 yıl önce sadece doğru dürüst çalışmayan bir ambulans vardı. Şimdi 43 tane ambulans var. Kar demeden kış demeden gece gündüz hizmetinizde.  Artvin’deki 61 dere ıslahını tamamladık.

Dünya’nın en yüksek gövdeli üçüncü barajı Yusufeli’ni yapıyoruz. Önümüzdeki sene Artvin doğal gazla buluşuyor. Borçka- Cankurtan arasındaki yola da biran önce başlayalım. 

Sarp Kapısı’nda sonra Muratlı Kapısı’nı da faaliyete geçireceğiz. 1960’tan 2002’ye kadar Türkiye maalesef zayıf hükümetlerden dolayı bir türlü kalkınmasını sürdüremedi.

Bir referandum yaptık. Bu referandumun amacı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bunun ülkeye neler kazandıracağını tek tek anlattık. Bize güvendiniz 16 Nisan’da yapılan referandumda bize oy verdiniz.

Bizler AK Parti ailesinin birer üyesiyiz. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar