için kaldı

Yıldırım: Krizlerle bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da düzenlenen "8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nde konuştu

Yıldırım: Krizlerle bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
16 Kasım 2017 Perşembe 11:47

8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nde konuşan Başbakan Yıldırım, “İşimiz milletin yolunu açmak. Milletin yolunun üzerindeki engelleri kaldırmak. Yolları kim yapacak, Ulaştırma Bakanlığımız ve ekibi yapacak. Ne lazım, yollardaki araçları denetlemek. Onları kim yapacak. İçişleri Bakanlığımız ve ekipleri yapacak. Okul öncesi çağdan mezara kadar eğitecek, farkındalığını oluşturacak olan kim? Milli Eğitim Bakanlığı ve ekibi. Bize düşen koordinasyonu sağlamak. Koordinasyonu da biz sağlayacağız. Bir de araçlar var. Araçların imalinden sorumlu olan bakanlığımız da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız. Onlar da bu araçların dayanıklı olarak yapılıp yapılmadığını yakından denetleyecekler. Demek ki bu kolektif bir iş” dedi.

 “Bizim o dönemde bakan olarak göreve başladığımız, en baştaki işimiz, ulaşım ana plan stratejisi hazırlamaktı. Karayoluna bağımlı ulaşım sistemini nasıl çeşitlendirebiliriz? Hedef orta ve uzun vadede yüzde 95'lerden, yüzde 80'in altına geriletebilmektir” diyen Yıldırım, “Yüzde 75 ideal bir rakam. Bu 10 senede olmaz. 30 senede gerçekleşen bir şey. Bunu nasıl sağlarsınız. Aslında yolları yapmazsınız trafik de fiilen gitmez böylece gerçekleştirebilirsiniz ama bu sürdürülebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı.

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR HAYAT KURTARIYOR

Bölünmüş yolların hayat kurtardığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “2003'te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4000'e yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı. Yolculuk miktarı 3 kat arttı. 2 milyona yaklaştı, 500 binden. Ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Bu başlı başına, yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmaktır. Hedef sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Çözüm; eğitim, eğitim, eğitim. İnsan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor” açıklamasını yaptı.

Müfredatta trafikle ilgili öğretici bilgilerin çok daha fazla yer alması gerektiğini belirten Yıldırım konuşmasına, “Yollarda sürücü olduğu zaman hatırlayacakları ve uygulayacakları en büyük rehber olmalı. Biz 200 milyon yolculukta her bir aracı tek tek denetleme şansımız yok. İçişleri Bakanlığı'mızda da trafik ile ilgili bölümü güçlendireceğiz. Bakanlığımızın atacağı adımları öncelikli olarak ele alacağız ve destekleyeceğiz. Şu ana kadar hizmete giren yatırımlarla ülkemizin dünyadaki konumu çok daha güzel bir yerde olacak” sözleri ile devam etti.

TÜRKİYE'Yİ DİZE GETİREMEYENLER BUGÜNLERDE BAŞKA FİLM ÇEVİRİYOR

Yıldırım, “Türkiye'ye 15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kut-ül Amare'de ders vere vere bugünlere geldi” dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar