Bakan Soylu ile İmamoğlu arasında ‘doktor’ polemiği

Bakan Soylu CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘doktora görünsün sözlerine, “İkimiz beraber gidelim doktora” ifadeleriyle yanıt verdi.

Bakan Soylu  ile İmamoğlu arasında ‘doktor’ polemiği
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
30 Mayıs 2019 Perşembe 09:30

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP tarafından aday gösterilen Ekrem İmamoğlu hakkında yayınlanan bir videoda bir genci tokatladığı iddia edilmişti. Bakan Soylu bu video hakkında “Demin de bir çocuğu tokatladı biliyorsunuz. Çocuk anlatmak istiyor ona, 'ukalalık yapma' diyor. Şunu ifade edeyim; ona bir şarj doldurdular, şarjı bitti. Şimdi 31 Mart'a kadar dolu, bir de öz güven patlamasına girdi. Güç zehirlenmesi diyoruz biz ona. Güç zehirlenmesine girdi, kimseyi takmıyor” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, Bakan Soylu’nun bu sözlerine, “Bir doktora görünmesini tavsiye ederim” sözleriyle yanıt verdi.

Bakan Soylu’ndan cevap

Bakan Soylu ise İmamoğlu’nun bu sözlerine şöyle yanıt verdi;

“Allah'tan büyükşehir belediye başkanı değil. Olsa bizi vizeyle sokacak buraya. 23 Haziran'a kadar buradayım Allah'ın izniyle... Büyük bir güç zehirlenmesiyle karşı karşıya. Dün bir gencimizle tartışıyor. Olabilir hepimizin karşısına çıkıyor.

Oyunculuk dersi almış ama öfke kontrolü eğitimi almamış. Biz sevgi işaretiyle öfke işaretini ayırabilecek bir akla sahibiz. Bana diyor ki, 'İçişleri Bakanı bir doktora görünsün.' İkimiz beraber gidelim doktora haydi. Bakalım hangimiz öndeyiz. Benim bildiklerimi siz bilseniz inanın işinizi gücünüzü bırakır, bu anlayışın İstanbul'u teslim almalarını engellemek için demokrasi adına büyük bir mücadele ortaya koyarsınız. Büyük bir tezgaha atıyorlar Türkiye'yi. Bunu çok net bir biçimde görüyorum. Onun için bu hem güvenliğimiz hem de geleceğimiz açısından bizim için önemlidir”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar