için kaldı

Arınç, Ahmet Türk eleştirilerine yanıt verdi

Katıldığı programda HDP’li Ahmet Türk hakkında söylediği sözlerle ilgili gelen tepkilere yanıt veren Bülent Arınç, “Konuşmamın başında ‘Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak konuşmuyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

Arınç, Ahmet Türk eleştirilerine yanıt verdi
Son Güncelleme: 16 Eylül 2019 Pazartesi 11:18
11 Eylül 2019 Çarşamba 12:55

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Bülent Arınç katıldığı bir programda HDP’li Ahmet Türk hakkında, "Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biri” demişti.

Arınç, söylediği sözlerin tepki görmesi hakkında Tarafsız Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Arınç, şöyle dedi:

"İbrahim Kalın da çok güzel ifade etmiş"

"Çok doğru yani ben zaten konuşmamın başında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak konuşmuyorum, bu yanlış anlamalara sebebiyet verebilir diye belirttim. Ben sözlerimin başında bunu söylüyorum. İbrahim Kalın da bunu çok güzel ifade etmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar benim kendime has, özgün düşüncelerimdir yoksa Kurul'da oluşturulmuş veya Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiş konuşmalar değildir."

"Bana gelen tebrik telefonlarını, bana gelen mesajları bir bilseniz"

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere ilişkin de Arınç, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Boş ver, onlar boş şeyler, onlar boş şeyler. Bana gelen tebrik telefonlarını, bana gelen mesajları bir bilseniz. Hukuka verdiğim ağırlık, siyasete verdiğim, siyaset kurumuna verdiğim ağırlık, AK Parti'yi bu bölünmelerden, parçalanmalardan uzak tutma konusunda yaptığım çabaları herkes takdirle karşılıyor."

“Ben dolu konuşurum, bilerek konuşurum"

"Onlara gerekirse ben cevap veririm, çok şükür ağzım da laf yapıyor, Twitter'ı da kullanırım ama boş şeylerle uğraşanlara boş cevaplar vermek benim işim değil, ben dolu konuşurum, bilerek konuşurum, fikirle konuşurum, siyasetle konuşurum, başkaları gürültü yapabilirler o benim ilgi alanım için de değil. Ben bu konuşmamı YİK üyesi sıfatıyla yapmadım, bunu da konuşmamın başında ifade ettim."

Arınç ne demişti?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında, 'terörle bağlantılı olduğu' gerekçesiyle yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili, "Ahmet Türk'ün terörle şiddetle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Kandil'le HDP'yle var mıdır? Vardır, mecburiyetten. Bu adam terör ve şiddetten uzak, ülkede barış olmasını isteyen bir insandır. Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Çünkü çözüm süreci içerisinde de kendisiyle irtibatımız oldu." ifadesini kullanmıştı

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar