Yamaha motor yenilenen modellerini görücüye çıkarttı

Yamaha tamamen elden geçmiş Tracer 900’ü ve yeni uzun yol odaklı kardeşi 900 GT’yi İspanya’da düzenlediği uluslararası basın lansmanında tanıttı.

Yamaha motor yenilenen modellerini görücüye çıkarttı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
9 Haziran 2018 Cumartesi 13:55

2018 Yamaha Tracer 900 ve 900 GT

Yamaha tamamen elden geçmiş Tracer 900’ü ve yeni uzun yol odaklı kardeşi 900 GT’yi İspanya’da düzenlediği uluslararası basın lansmanında tanıttı. Biz de, bu amaçla İspanya’nın buram buram tarih kokan Endülüs şehri Granada’ya uçtuk.
Üç günlük keyifli bir organizasyon ve tam gün test sürüşünün ardından gözüme çarpanlar, öne çıkanlar ve akılda kalanlar:

Üç yıl önce lansmanı yapılan Tracer 900, hızla büyüyen 1000 cc altı Sport Tourer sınıfında vakit kaybetmeden önemli bir yer edindi. Heyecan verici spor performansı, atik yol tutuşu ve uzun mesafe yolculuklarda kolay kullanım kabiliyeti ile 35.000 adet satış yapan şık Tracer 900, Yamaha'nın en çok satan modellerinden biri oldu.

Şık tasarımlı motosikletin geniş yankı uyandıran başarısının başlıca nedenlerinden biri; ister uzun mesafe gezisi ister spor sürüş ister günlük yolculuk yapıyor olsun, neredeyse her rolde kusursuz performans verebilen nadir modellerden biri olması olarak gösterilebilir.

Güçlü doğrusal torkuyla Yamaha'nın çok sevilen 847 cc'lik CP3 motorundan güç alan Tracer 900, çok keyifli bir sürüş sunarak gerçek motosiklet ruhunu yansıtabilen kullanışlı bir model olmayı başarmıştı. 2018 Tracer 900. Daha yüksek seviyelere çıkmış.

2018 için Tracer 900'ün çok sevilen güçlü yanlarını ve değerlerini güçlendirmeye odaklanan Yamaha tasarım ekibi, aynı zamanda motosikletin gezi potansiyelini artıran bir dizi güncelleme ve değişikliğin yanı sıra zarif ve kaliteli ürünler yaratmayı amaçlamış.

Üst vücut için daha iyi hava koruması sağlayan büyük ön cam, uzun yolculuklarda daha rahat ve keyifli bir sürüş sağlamış.

Ayrıca manuel yükseklik ayarlama imkanı sayesinde motosiklet istenen hızla istenen konuma ayarlanabilir hale getirilmiş.

2018 modelde daha gelişmiş artçı konforu için yenilenmiş ayaklık takımı ve yeni tasarlanmış tutunma çubukları kullanılmış.

Yamaha'nın tasarımcıları aynı zamanda tüm gövde panellerine ve kaplamalarına, etkili ancak çok belirgin olmayan yenilikler yaparak 2018 modelin genel görünümünü, hissini ve kalitesini artırmayı hedeflemiş. Ön gövdedeki yeni hava giriş bölümü sayesinde daha zarif bir görüntü elde edilmiş ve genel tarzı iyileştirmek için de yakıt deposunun yan panellerinin ve kanatların tasarımı gözden geçirilmiş.

Bence, bu değişikliklerle Tracer 900 oldukça atak ve çekici görünüme sahip olmuş.

Ayrıca, 2018 model Tracer 900'de kullanılan yeni tasarlanmış alüminyum salınım kolu ve yenilenmiş arka amortisör ayarları sayesinde motosikletin gezi performansı artırılarak, orijinal sert yan çantaların da eklenmesine olanak sağlanmış.

Dahası, 2018 modelde hem sürücünün hem de artçının koltuğu yenilenerek yüksek düzeyde konforun yanı sıra Tracer 900 daha klas bir görünüme sahip olmuş.

Sürücü koltuğunun yüksekliği 2 farklı konuma ayarlanabiliyor. Kişisel sürüş tarzınıza uyum sağlamak için yüksek ve alçak konumları var. Ayrıca daha uzun yolculuklarda sürücüye daha iyi konfor sunabilmek için yakıt deposuna yumuşak bir ped eklenmiş.

Ön tarafta, Tracer 900’e daha dar gidonla birlikte daha ince ve daha hafif el korumaları tercih edilmiş. Yeni düzen sayesinde daha konforlu sürüş için daha doğal bir sürüş sağlanmış. Yeni gidon sayesinde sürücünün kolları yüksek sürüş hızlarında hava akışından daha korunaklı bir hale gelmiş. Ayrıca daraltılan gidonla, dikkatli bir şekilde daha rahat şerit filtreleme yapabilirsiniz.

2018 Tracer 900’de öne çıkanları kalem kalem özetlersek:

Yeni gövde paneli tasarımı

Daha hafif ve daha ince el korumalarıyla daha dar gidon

Daha fazla sürücü ve artçı konforu için yeni tasarlanan sele

Havaya karşı daha iyi koruma için tek elle ayarlanabilen cam

Daha uzun alüminyum salınım koluyla arttırılmış stabilite ve denge

Yeni ayaklık takımıyla artçı konforu

Yeni yolcu tutunma barları

Yeni arka çamurluk

Biraz da teknik özellikleri sıralayalım:

847 cc, 3 silindirli, sıvı soğutmalı, 4 supaplı motor

Kaydırmalı debriyaj

3 modlu Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)

Tracer'a özel seçilebilir D-MODE sürüş modları

İnce ve hafif CF döküm alüminyum şasi

Geniş kapasiteli, uzun mesafeli 18 litrelik yakıt deposu

Standart olarak sunulan ana stand ve ABS

Tracer 900 Renkleri: Nimbus Gri ve Tech Siyah

Biraz da 2018 Tracer 900GT (Grand Turismo) den bahsedelim:

Öncelikle, birçok premium özellik standart eklentiler olarak sunulmuş.

Bu da Tracer 900GT’nin, sport touring sürücülerine üst düzey paketi uygun bir fiyata sunmak üzere tasarlandığını gösteriyor.

Orijinal sert yan çantalar standart:

Tracer 900GT hızlı bir şekilde takılıp çıkarılabilen, 22 litrelik renk uyumlu Orijinal sert yan çantalar takılı halde sunulmuş. Böylece kullanıcı motosikleti alır almaz uzun yola çıkabilir.

Tam renkli TFT gösterge paneli:

Tracer 900GT sürücüleri, en yeni TFT (İnce Film Transistör) gösterge paneli sayesinde kokpitten hoş bir görüntü izleme şansına sahip olmuş. Tam renkli ekranı olan bu yüksek teknik özellikli görüntü paneli vites konumu göstergesi, ortam sıcaklığı, soğutma sıvısı sıcaklığı, mevcut sürüş modu, yakıt göstergesi ve yakıt tüketimi gibi bilgileri sağlamakta.

Kaliteli süspansiyon:

Tracer 900GT, tamamen ayarlanabilen ön çatal özelliğiyle üst düzey (KYB-Kayaba) bir süspansiyon paketine sahip. Bu sayede kullanıcı, motosikletini farklı yüklere ve koşullara uygun şekilde ayarlayabilir. Tamamen ayarlanabilen bu çatalda altın renkli kaplama tercih edilmiş.

Artçı veya yükle yolculuk yaparken ayarlanabilen kolay ve kullanışlı bir süspansiyon sistemi sağlamak için Tracer 900GT'de arka amortisöre ön yük ayarlayıcısı eklenmiş.

 

Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS):

Tracer 900GT'nin Hızlı Vites Değiştirme Sistemi ile hızlı bir şekilde debriyaj kullanmadan vites büyütebiliyorsunuz. Geçişler çok rahat ve hızlı olmuş.

MT-09'da kullanılan en yeni sistem temel alınarak geliştirilmiş bu QSS (Hızlı Vites Değiştirme Sistemi), GT’ye hem daha heyecan verici bir karakter vermiş, hem de  performans odaklı sürücüleri memnun edeceğe benziyor.

Hız Sabitleyici:

Bu sistem, MT-10'da kullanılan ile aynı. Sadece 4., 5. ve 6. viteslerde 50 - 180 km/saat hızda giderken sürüş hızını kontrol edecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu sistem, sol gidondaki gösterge gurubu üzerindeki bir anahtarla yönetiliyor ve 2 km/saat'lik kademeler ile seyir hızını arttırıp azaltabilirsiniz.

Fren, debriyaj veya gaz elciğini kullanarak sistemi otomatik olarak devreden çıkarılabiliyorsunuz. Sürücü aynı zamanda motosikletteki devam tuşuyla önceki ayara dönebiliyor.

Isıtmalı tutacaklar

Her havada ve her mevsimde kullanma imkanı sağlayan elcik ısıtmalar uzun yol sürüşünün bir vazgeçilmezi olarak Tracer 900GT’de standart olarak yerini almış.

2018 Tracer 900GT'ye Özgü Özellikleri özetle sıralarsak:

Renk uyumlu sert yan çantalar
Tam renkli TFT (İnce Film Transistör) gösterge paneli

Tamamen ayarlanabilen altın renkli baş aşağı çatal

Uzaktan ön yük ayarlayıcı özellikli arka amortisör

Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS)

Hız Sabitleyici

Isıtmalı tutacaklar

Tracer 900GT’nin Öne Çıkan Teknik Özellikleri ise:

847 cc, 3 silindirli, sıvı soğutmalı, 4 supaplı motor

Kaydırmalı debriyaj

3 modlu Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)

Tracer'a özel seçilebilir D-MODE sürüş modları

İnce ve hafif CF döküm alüminyum şasi

Geniş kapasiteli, uzun mesafeli 18 litrelik yakıt deposu

Standart olarak sunulan ana stand ve ABS

Tracer 900GT Renkleri

Geceyarısı siyah, Nimbus gri ve Phantom mavi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar