2019 İSPANYA GRAND PRİX TANIDIK AMA ZORLU BİR YARIŞ

Pirelli, bu sezon Bahreyn’in ardından ikinci kez en sert hamurları olan C1 Beyaz sert, C2 Sarı orta ve C3 Kırmızı yumuşak lastikleri getiriyor. Yarışlar Avrupa’da devam ederken bu lastikler de Barcelona pistinin yüksek enerji taleplerine ve ılıman hava koşullarına uygun olacak.

2019 İSPANYA GRAND PRİX  TANIDIK AMA ZORLU BİR YARIŞ
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
8 Mayıs 2019 Çarşamba 14:59

2019 İSPANYA GRAND PRİX TANIDIK AMA ZORLU BİR YARIŞ

Pirelli, bu sezon Bahreyn’in ardından ikinci kez en sert hamurları olan C1 Beyaz sert, C2 Sarı orta ve C3 Kırmızı yumuşak lastikleri getiriyor. Yarışlar Avrupa’da devam ederken bu lastikler de Barcelona pistinin yüksek enerji taleplerine ve ılıman hava koşullarına uygun olacak.

Pist özellikleri

  • Pistin yüzeyi geçen yıl yenilendi ve daha önce engebeli ve aşındırıcı olan yapısı değişti. Bununla birlikte, o zamandan beri olgunlaştığı için, pist öncekine daha benzer bir hale geldi.
  • Takımlar her ne kadar sezon öncesi testlerde 2019 P Zero Formula 1 lastik yelpazesinden dilediklerini seçme özgürlüğüne sahip olsa da daha yumuşak hamurları (yıl boyu daha yaygın olarak kullanılan lastikleri) eğilimi gösterdiler. Bu nedenle sert ve orta hamurlarla ilgili bazı verilere sahip değiller.
  • Barcelona, otomobil ve lastikler için iyi koşullar sunmasından dolayı testler için sıklıkla kullanılıyor. Ünlü 3. Viraj, lastiklerin enerjisini en fazla alan dönüş olurken en çok stres sol ön lastikte görülüyor.
  • Geçen yıl yarışı kazanan taktik, tek pit stop oldu ve ilk üç takım tarafından tercih edildi. Yumuşakla başlayıp orta ile devam eden LewisHamilton, Mercedes’e zafer getirdi. Bazı pilotlar ise iki veya üç pit stop yaptı.
  • Bu yılın C1 hamuru, 2018’in sert hamurundan hafifçe daha yumuşak; C2, 2018’in ortası, C3 de 2018’in yumuşağı ile hemen hemen eşit düzeyde. Bu yılki İspanya Grand Prix’si için önerilen lastiklerle, pilotların büyük olasılıkla ılıman hava koşullarında hız yönetimine başvurmaya gerek kalmadan her turun başından sonuna kadar zorlayabilmesi hedefleniyor.

MarioIsola –F1 ve Otomobil Yarışları Başkanı

“Takımlar açısından Barcelona ile ilgili fazla gizem yok çünkü özellikle bu yıl sezon öncesi testler, mevsim ortalamalarını yansıtan oldukça iyi hava koşullarında gerçekleşti. Bununla birlikte, takımlardan bir kısmı bazı otomobil güncellemeleriyle geliyor, dolayısıyla bunların yanı sıra daha önce belirttiğimiz gibi yeni pist yüzeyinin evrilmeye devam etmesinin lastik davranışı üzerindeki etkilerini görmek ilginç olacak. Otomobillerin sezon öncesi testlerde bile inanılmaz hızlı çıkışlar yaptığı düşünüldüğünde geçen seneki İspanya yarışı gibi olabileceği ve tur rekorlarının kırılabileceği öngörülebilir.”

Sıralamadaki ilk üç takımın farklı lastikler tercih etmeleri, değişken bir taktik yaklaşıma işaret ediyor. En agresif seçimi yapan Ferrari, daha yumuşak lastikleri tercih ederken hem Ferrari hem Mercedes pilotları, tercihlerini takım arkadaşlarından biraz farklı yaptı.İspanya Grand Prix’sinin ardından Salı ve Çarşamba günleri sezonun ikinci testleri gerçekleşecek. Ferrari ve Racing Point, Pirelli’nin 2020 prototip lastiklerini değerlendirmesi için ikinci birer otomobili koşturacak. Bu ‘kör’bir test olacağı için pilotlar (daha sonra duyurulacak) neyi test ettiklerini tam olarak bilmeyecekler.

MİNİMUM BAŞLANGIÇ BASINÇLARI (düz yarış lastikleri)

EOSEĞİM LİMİTİ

 

22.5 psi (ön) | 20.5psi (arka)

-3.25° (ön) | -1.75° (arka)

 

GP3’ün yerini alan yepyeni Formula 3, İspanya’da Formula 2 ile birlikte ilk kez koşulacak. Formula 3’te Pirelli tarafından özel olarak geliştiren yeni lastiklerle donatılmış tamamıyla yeni bir otomobil yarışacak. Tur hızları, büyük ölçüde benzer olmakla birlikte otomobilin performansı F2 ve F1 ile daha uyumlu olacak.

pirelli.com

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar