Kuzey Kıbrıs rallisi sona erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Kuzey Kıbrıs rallisi sona erdi.

Kuzey Kıbrıs rallisi sona erdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Haziran 2018 Cuma 21:23

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli motorspor organizasyonu olan Kuzey Kıbrıs Rallisi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonasının yanında, Türkiye Ralli Şampiyonasına da puan veren ve 3 gün süren ralli nefesleri kesti.

Gülgün SÜT Ana Sponsorluğunda gerçekleşen Kuzey Kıbrıs Rallisi , KKTC Turizm Bakanlığı , Spor Dairesi , Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Belediyesi nin büyük katkıları ile organize edildi.

1 Haziran Cuma gecesi Girne Yat Limanından ekipler start aldı. Kuzey Kıbrıs Rallisinde , 2017 de görkemli geçen Girne Şehir içi Etabı bu yıl da rallinin başlangış etabı olarak düzenlendi. Girne Yat limanının yanında gece seromonik start alan sporcular daha sonra tek tek zamana karşı şehir içindeki özel etapta kozlarını paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin ikinici gününe geçmeden kısaca bu şehirde nereleri gezebilirsiniz, neler yenir, tarihçesi nedir? Bütün bunları sizler için gezdik, lezzetlerin tadına baktık. Tabi buradan hemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanına, kurmaylarına ve KKTOK yöneticilerine bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Girne Kalesi, Kıbrıs'ın Girne şehrinde bulunan, 7. yüzyılda, Arap-İslam akınlarına karşı kentin korunması için Bizanslılar tarafından yapılmış kaledir. 

GİRNE MARİNA (GİRNE YAT LİMANI / KORDONBOYU)

Girne Marina, turistik Girne şehrinin içerisinde bulunmaktadır. At nalı şeklindeki girintinin arkasında yer alan restorant ve barlar tabloyu andıran bir görünüm sergilemektedir. Girne Marina girişinde (deniz yolu tarafından) yer alan Lusignan devrine ait kalenin varlığı ise Marina’nın zenginliğini bir o kadar daha artırmaktadır. Şu anda restorant ve bar işlevi gören binalar, önceleri Anadolu’ya ve Avrupa’ya Kıbrıs’tan ihraç edilen harup (keçi boynuzu) Ve tuz için ambar olarak kullanılıyordu. Harup ve tuzun ihraç edilmesinde önemli bir yer tutan limana İngiliz Sömürge Döneminde (1880’den sonra) dalgakıran ve tek katlı gümrük binası inşa edilerek geliştirilmeye çalışıldı. 1914 yılında bu gümrük binasına (Şu anda Marina Ofisi olarak kullanılan taştan yapılmış bina) ikinci kat daha ilave edilerek bu günkü son şekli verildi. Önceleri yolcu amaçlarıyla kullanılan liman (gümrük binası) 1991 yılında Kıbrıs Türk Turizm İşletmelerine devredeildi ve alt yapısı yapılarak Marina İşletmesi olarak hizmete açıldı. Bugün K.K.T.C’de tek olan Marina birçok yabancı tekneye çeşitli servisler vermekte ve konukseverler hizmetleri ile onları ağırlamaktadır.

Girne kasabasının tarihi M.Ö. 10. Yüzyıla dayanır. Ege bölgesinden gelen küçük toplulukların ilk yerleşim merkezi olan Girne, Kıbrıs’ın eski çağlardaki 10 Kırallığından birinin merkezi olarak Kıbrıs’a hakim olan çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi bir kenttir. Bİzanslılar tarafından savunmaya müsait bir şekile getirilen Girne’nin eski liman bölgesi , Kale ve çevresini yeniden inşa eden Lüzinyanlar ve Venedikliler tarafından geliştirilmiştir. Osmanlılar döneminde önemsiz bir liman olarak kalan Girne, İngilizler tarafından bir liman ve sayfiye kasabası olarak yenİden düzenlenmİştİr. Gİrne kasabası İngiliz İmparatorluğu döneminde Sömürgeler arasında seyahat eden asker ve ailelerinin, güzel ve romantik atmosferi nedeniyle, durak ve tatil yeri olmuştur. Bugün de ayni karakteri taşıyan Girne kasabası, dinlendirici bir tatil için Akdenizin en ideal ve ender yerlerinden biridir. Eski yapıların muhafaza edildiği at nalı şeklindeki limanını çevreleyen Restorant, Bar ve Küçük Hoteller turistlere eşsiz bir atmosfer içinde hizmet eder. Tarihi yerler bakımından da Girne Bölgesi ziyaretçilerine iyi bİr seçim vaadeder. Tarihi Liman, Girne Kalesi, Batık Gemi Müzesi, St. Hilarion Kalesi, Balabayıs Manastırı ve Folklör Müzesi görülmeğe değer tarihi yerlerden bazılarıdır.

Samanbahçe Evleri

"Bölge, 1900’lü yılların başında Evkaf Murahhası Musa İrfan Bey tarafından başlatılan proje ile Şaban Paşa Vakfı’na ait Şaban Paşa Bahçeleri olarak bilinen ve 19. yüzyıl sonlarına kadar sebze ve meyve bahçeleri olarak değerlendirilen arazi üzerine üç etapta inşa edilmiş 5 sokak ve 72 konuttan oluşur. Surlar içindeki konut gereksiniminin karşılanması amacıyla ve vakıf prensiplerinin sosyal hizmet anlayışıyla inşa edilen konutların merkez konumunda uzun yıllar boyunca çevre sakinlerine su sağlayan sarı taştan yapılma bir sokak çeşmesi bulunur. Tek tip ve bitişik nizamda inşa edilmiş evler yaklaşık 85 metrekare alana sahip olup, giriş/sündürme, iki oda, mutfak, banyo tuvalet ve orta avludan oluşmaktadırlar."

Bellapais Manastırı

Girne manzarasına hakim bir tepe üzerinde Lawrence Durrell’in meşhur Beylerbeyi Köyünde bir Latin Manastırı. Mimari özellikleriyle ve çevresiyle görmeye değer. Bellapais: Girne’nin 6 Km Doğusunda bulunan bu huzur verici köy Kıbrıs’ın en güzel yerlerinden biridir. Bu köyde bulunan eşsiz Gotik eser olan Bellapais Manastırı hala daha Luzinyanlar dönemindeki ihtişamını korumaktadır.

Girne şehir içinde küçük bir müze. Eski bir liman evinin içerisinde yerel halk sanatı örnekleri görebilirsiniz.

St. Mamas Manastırı ve İkon Müzesi

St. Mamas Kilisesi bir Bizans yapısı olup, günümüze gelene kadar çeşitli değişikliklere uğramış Güzelyurt bölgesinde oldukça ziyaret edilen yerlerden biridir. Geniş bir meydanı olan manastırın giriş bölümü ile sütunları Bizanslılar dönemine ait olup, Kilise içindeki bölümdede Lüzinyan ve Venedik dönemlerini yansıtan mimariyi görebilrsiniz. Manastıra yapılacak ziyaretlerde, manastırda en çok ilgi çeken yer ise incir, üzüm, meşe ve kalkan motifleri ile oluşan sütunlardır. Birçok hikayesi olan manastır ismini 18. yy’da Güzelyurt bölgesinde yaşamış Hristiyan bir azizden aldığı bilinmektedir. Güzelyurt bölgesi için çok önemli tarihi bir yapı olan St. Mamas Manastırı ve İkon Müzesi Kıbrıs’a seyahet eden turistler tarafından oldukça ilgi görüp ziyaret edilmektedir.

APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI

Karpaz Yarımadası’nın önde gelen ziyaret ve adak yerlerinden biridir. Eski adıyla Dinoretum ile Apostolos Andreas, yeni adıyla Zafer Burnu olarak bilinen noktada bulunmaktadır. ‘’Mucizeler Yaratan’’, ‘’Rüzgârların Hâkimi’’ ve ‘’Yolcuların Koruyucusu’’ özelliklerini taşıyan Apostolos Andreas’a adanmıştır. Manastıra adını veren Apostolos Andreas hakkındaki bilgiler kutsal kaynaklara dayanmaktadır.

Sevgili okurlarımız bizim kısa zamanımız olduğu için gezip gördüklerimizi ancak bu kadar sizlerle paylaşabiliyoruz. İnanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde daha bir çok tarih kokan yerler var. İlk günkü gibi korunmakta ve sizleri beklemekte. Biz Lefkoşe'de Pasha Hotel, bir diğer adı Golden Tulip de konakladık. Oldukça sessiz huzur dolu şirin bir otel. Personeli çok saygılı, müşteri ile iletişimleri çok başarılı ve güler yüzlüler. Lefkoşe gece oldukça hareketli, caddelerde trafik oluşuyor. Bizim tavsiyemiz gece taşıtla gezmeyin, yürüyüş yapmak çok daha keyifli. Lefkoşe'nin L biçiminde iki tane işlek caddesi var. Bu caddeler üzerinde cafe ve barlar mevcut. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar bu mekanları ziyaret edebilirsiniz. Bir de dikkatimizi çeken bir şey daha oldu. Gece yürüyüş yaparken ismini cismini bilmediğimiz çok güzel klasik otomobiller vardı. Türk markalarını cadde de görmeniz mümkün. Fiyatlara gelecek olursak İstanbul'a göre yüzde otuz daha düşük diyebiliriz. Yürüyüş yaparken tek olumsuz karşılaştığımız unsur, şehirde kaldırımların çok eski ve yeterince geniş olmaması bizi rahatsız etti. Bir önemli sorun ise cafe yöneticilerinin, çalışanların profesyonellikten uzak olmaları. Türk Otomotiv Basınını davet eden Kuzey Kıbrıs'lı yetkililer, basının rahatça çalışabilmesi için rezerve ettikleri mekandan adeta kovulması güne damgayı vurdu. Teras Cafe diye bir mekanda basın toplantısı düzenlendikten hemen sonra mekanın sahibi mi, müdürü mü bilmediğimiz kişi tarafından kaba bir dille azarlanarak kovulduk. Böyle davranan şahıs kendisine o kadar çok güveniyor ki Türkiye'den gelen değerli basın mensuplarını mekanından kovabiliyor. Profesyonel bir yönetici olsa eline geçen bu fırsatı öyle güzel değerlendirir ki bedava reklam yaparak. Bizden söylemesi mekan konumu çok güzel, terastan denize hakimsiniz. Gün batımı çok güzel izleyebilirsiniz. Fakat onun haricinde bir hizmet bekliyorsanız o konuda biraz sıkıntı var. Buradan mekanın yöneticisini şiddetle kınıyorum. Bir kusur işlediysek bile bu tarz yaklaşım kesinlikle profesyonelliğe aykırıdır. Gelirsin, kusura bakmayın beyler, bizim anlaşmamız bir saatti, birazdan rezervasyon yaptıran  müşterilerimiz gelecek, müsait olduğunuzda sizi başka mekana yönlendirmek isteriz. Bize yöneticinin söylediği sözler şu şekilde oldu bunun yorumunu size bırakıyorum. Bunlar kim, ne arıyorlar burada, yeter, bir saat dediler bize, şuraya bak... Siz yeter işlerimiz var aaa bu ne ya... Bu şekilde bizi azarladı. Biz basın mensupları hiç cevap vermeden medeni bir şekilde mekanı terk ettik. İşte maalesef böyle bir durumla karşılaştık. Lefkoşe ve Girne gerçekten çok güzel şehirler. Tek sorun personelin biraz daha profesyonellerden kurulmaması. Onun haricinde gezilecek çok fazla mekanlar var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sadece kumarhane veya gece hayatı ile güzel değil. Tarihi yapıları ve hikayeleri çok değerli.

Şimdi konumuza dönelim ve Motorsporları diyelim.

Ertesi gün ekipler Atatürk Stadyumu- Lefkoşa de olan servis alanının da son hazırlıkları yaptılar.

Rallide ekipler 2 Haziran 2018 Cumartesi günü Tirmen ve Esentepe etaplarını 2 şer kez , Lefkoşa Sur İçinde bulunan özel seyirci etabını da bir kez geçip günü noktaladılar.

Rallinin son günü olan 3 Haziran 2018 Pazar günü , sırası ile Balıkesir , Serdarlı ve Görneç özel etaplarını 2 şer kez geçen ekipler, Rallinin finişi için yine Girne Yat Limanına geldiler. Toplam Uzunluğu 400 Km ‘nin üstünde olan Rallide ekipler 7 Özel etabın toplamı olan 112  Km lik Özel Etaplar da mücadele ettiler.

Gülgün Süt ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu'nun düzenlediği Kuzey Kıbrıs Rallisi muhteşem bir finalle sona erdi. 01-03 Haziran tarihleri arasında, 3 gün boyunca büyük çekişmenin yaşandığı rallide birinciliği Rocks Hotel sponsorluğunda Ford Motorsport Türkiye adına yarışan Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi kazandı.

Bir önceki yazımızda yarışın ilk gününü siz okurlarımızla paylaşmıştık. Şimdi yarışın 2. ve 3. günlerinde neler yaşandı inceleyelim.

İkinci günün galibi Yağız Avcı-Onur Vatansever

Ekipler 2. Gün sabahında ilk olarak Tirmen etabının startına geldiler. Toplam 10.22 km uzunluğundaki etabı ev sahibi ekip Deniz Fahri Kalfaoğlu - Barış Kalfaoğlu ikilisi 08'38"3 lük derecesiyle en iyi zamanı yaparak etabın birincisi oldu. Kuzey Kıbrıs'lı ekip Deniz Fahri Kalfaoğlu - Barış Kalfaoğlu ikilisi bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonasında Rocs Hotel sponsorluğunda Ford Fiesta R5 ile Ford Motorsport takımında yarışıyor. Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen sezonun ilk yarışı olan Eskişehir Phrygİa Rallisinde genel klasman üçüncüsü olarak yeteneğini ispatlamıştı. Asfalt tecrübesi olmayan Deniz Fahri buna rağmen ilk yarışında güzel bir performans sergilemiş oldu. Sezonun ikinci yarışı kendi evinde olunca gözler hemen Deniz Fahri'ye çevrilmişti. Acaba burada yarışı kazanabilir mi soruları gündeme oturdu. Yarışın 2. Günü ilk etabı en yakın rakibi takım arkadaşı Yağız Avcı'nın sadece 1"08 salise önünde tamamladı ve dikkatleri iyice üzerine çekmeye başladı.

Kuzey Kıbrıs Rallisi 2. Gün Tirmen etabının ilk geçilişinde en iyi ikinci zamanı 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Ford Fiesta R5 ile yarışan Yağız Avcı - Onur Vatansever oldu. Takım arkadaşı Deniz Fahri'ye çok yakın bir zaman yapan ekip sonuçtan oldukça memnundu. 2017 sezonunda 6. şampiyonluğu şansız bir şekilde kaçıran Yağız Avcı 2018 sezonunun en büyük şampiyon adayı olarak gösteriliyor.

Türkiye'nin tek fabrika takımı olan Ford Motorsport Türkiye ile bu sezon yarışmaya başlayan Yağız Avcı aslında yuvaya dönmüş oldu. Ralli parkurlarına Ford takımının pilotu olarak başlayan Yağız Avcı bu takımda bir çok başarıyı elde etmişti. Takımın efsane eski pilotu Serdar Bostancı yönetiminde tıpkı eski günlerde olduğu gibi bu sezon da başarıya doğru koşuyorlar.

Redbull Türkiye desteği ile yarışan Yağız Avcı - Onur Vatansever ikilisi yarışın ilk etabında temkinli sürüş yapmayı tercih etti ve bu sonuçla Deniz Fahri Kalfaoğlu - Barış Kalfaoğlu ikilisinin ardından Tirmen etabını 2. sırada tamamladılar.

Tirmen etabının ilk geçilişinde üçüncü en iyi zamanı yine bir Kıbrıs'lı ekip Fina Petrol sponsorluğunda Ford Fiesta S2000 ile yarışan Cevdet Alptürk - Mustafa Yücener ikilisi elde etti.

Ekip Türkiye şampiyonasında yarışmıyor fakat kendi evindeki yarışa katılarak izleyenleri ve sevenlerini mutlu etti. Kameralarımızın önünden geçerken güzel görüntülere imza atan ekip etap birincisinden 6 saniye daha kötü zaman yaparak etabı 3. sırada tamamladı.

Tirmen 1 etabını 4. sırada BC VISION takımından Skoda Fabia R5 ile yarışan ekip Deniz Denner - Ömer Topçu tamamladı.

Ekip güçlü otomobilleri ile etabı 8'55"6 derecesi ile tamamladı ve birincinin 17"3 saniye gerisinde kaldı.

BC VISION takımının bir diğer ekibi Erkan Güral - Burak Koçoğlu ise 9'07"04 lük dereceleri ile Tirmen etabının ilk geçilişinin finişine 5. zamanı yaparak ulaştı.

Kuzey Kıbrıs Rallisi 2. Gün Çeşme etabının ilk geçilişinde en iyi ikinci zamanı Ford Fiesta R5 ile yarışan Yağız Avcı - Onur Vatansever yaptı. Günün ikinci etabında takım arkadaşı Deniz Fahri Kalfaoğlu'nu geçmeyi başaran şampiyon pilot burada da iddialı olduğunu gösterdi. Fiesta R5'i adeta saat gibi çalışan Yağız Avcı Çeşme etabında kusursuz sürüşü ile yeni aracına iyice alıştığını gösterdi.

Rallide 3 etap geçildikten sonra Genel klasmanda en yakın rakibinden 8 saniye daha iyi zaman yaparak birinciliğe oturdu.

Tirmen etabının ilk geçilişinde lastik patlatan Burak Çukurova - Vedat Bostancı ekibi burada kaybettikleri zamanı Çeşme'de kazanmak için gaza yüklendiler. Çok iyi performans gösteren ekip Çeşme etabını buna rağmen Yağız Avcı - Onur Vatansever'in ardından ikinci sırada tamamladı.

Ford Motorsport Türkiye adına Ford Fiesta R5 ile yarışan Deniz Fahri Kalfaoğlu - Barış Kalfaoğlu ikilisi Çeşme etabını Yağız Avcının 6 saniye gerisinde 3. sırada tamamladı. Deniz Fahri bu etapta kontrollü sürüşü tercih ederek rakiplerinin zamanlarını kontrol altına aldı. Kendi performansının oldukça altında kalan Deniz Fahri görünüşe göre taktik savaşı içerisine girmiş. Duruma göre vitesi bir tık daha yükseltip aradaki zamanı yakın tutmayı başaran Deniz Fahri için 3. etap sonunda her şey istediği gibi gidiyor.

Çeşme etabında istikrarlı sürüşüne devam eden Kıbrıs'lı ekip Fina Petrol sponsorluğunda Ford Fiesta S2000 ile yarışan Cevdet Alptürk - Mustafa Yücener ikilisi bu etabı 4. sırada tamamlamayı başardı.

5. sırada BC VISION takımından Skoda Fabia R5 ile yarışan ekip Deniz Denner - Ömer Topçu tamamladı.

Kuzey Kıbrıs Rallisi 2. Gün etap sonuçlarını aşağıda paylaşıyoruz.

Tirmen ve Çeşme Etapları’nı ikişer kez geçtikten sonra, günü Lefkoşa Dereboyu’nda bulunan seyirci özel etabının ardından,  Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda bulunan servis alanında noktaladılar.

Ford Motorsport Turkey adına Red Bull desteğinde yarışan Yağız Avcı-Onur Vatansever ekibi, ikinci günü, aynı takımdan Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ekibinin 7 saniye önünde birinci sırada tamamladı.

Üçüncülüğü ise Fahri’nin 19.9 saniye ardından BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova – Vedat Bostancı ekibi elde etti.

Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde üçüncü gün sabah 09.00’da başladı ve ekipler, Balıkesir, Serdarlı ve Görneç etaplarından ikişer kez geçtikten sonra saat 16.25’te Girne Yat Limanı’nında kurulan podyumda yarışı tamamladılar.

Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde üçüncü gün Balıkesir etabının startı ile başladı. Kısa ama hızlı bir parkur olan Balıkesir, seyircilerin olduğu bölümdeki zıplama yerinde pilotların korkulu rüyası oldu. Ekiplerin çoğu tehlikenin farkına varmadan zıplama yerine tam gaz girince olanlar oldu. Bir çoğunun aracı havalandıktan sonra yere inerken dengesiz düşüş sergiledi ve bu tehlikeye yol açtı. Kimi yoldan çıkarken kimi de aracın kontrolüne hakim olmakta zorlandı. Tabi durum böyle olunca en çok mutlu olan izleyici oldu.

Coşkulu tezahüratlarla sporcuları karşılayan seyirciler alanı karnaval yerine çevirdi. Servis alanında görüştüğümüz pilotlar etap konusunda bizi bilgilendirirken zıplamanın çok tehlikeli olduğunu, oradan çekim yaparken uzak durmamızı söylediler. Biz de koştura koştura Balıkesir etabının ikinci geçilişine gittik, kameralarımızı yerleştirdik ve beklemeye başladık. İlk önce Yağız Avcı, sırasıyla, Deniz Fahri, Burak Çukurova geçti ama hiç biri zıplamadı.

İlk geçişte bu alanın zorluğunu fark edenler burayı temkinli geçti. Bizim suratlarımız düştü tabi.

Üçüncü gün sırasıyla Balıkesir, Serdarlı ve Görneç etaplarını ikişer kez geçen ekipler sonunda finiş için Girne yat limanına geldi. Üç gün süren yarışta genel klasman ve sınıflarda bakalım kimler podyuma çıkmış.

3 gün boyunca büyük çekişmenin yaşandığı rallide birinciliği Rocks Hotel sponsorluğunda Ford Motorsport Türkiye adına yarışan Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi kazandı.

Yine aynı takımdan bir diğer Ford Fiesta R5 ile Yağız Avcı-Onur Vatansever ekibi ikinciliği elde ederek Türkiye Ralli Şampiyonasındaki liderliğini devam ettirdi.

Toplam 454 kilometrelik rallinin üçüncüsü ise BC Vision Motorsport takımından Skoda Fabia R5 ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı oldu.

Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde 3. Gün Etap sonuşları:

Sınıf N'de Mitsubishi Lancer Evo IX ile Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak ikilisi birinci oldu. Sınıf 4'te Ford Motorsport Türkiye'den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı birinciliğin sahibi oldu. Sınıf 1'de Mitsubishi Lancer Evo IV ile Sadık Bilgimer-Ömer Akbelen ekibi birinciliüğin sahibi oldu. Gürol Baran ile yarışan Tuğçe Öztürk "En İyi Kadın Co-Pilot" olurken, Ford Fiesta R2 ile yarışan And Sunman da "En İyi Genç Pilot" ödüllerinin sahibi oldular. Rallinin ilk özel etabı Girne SSS'de en iyi zamanın sahibi olan ve yarış boyunca başarılı bir performans sergileyen genç sporcu Cevdet Alptürk-Mustafa Yücener ikilisi ise "Yarışın Kahramanları" özel ödülüne layık görüldüler.

35 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında ise Gerçek Sunman-Bahar Sunman ekibi Murat 131 ile birinciliği kazandı. Nüvit Karakaşlı-Tuğkan Erden ekibi VW Golf MKI ile ikinci sırada finişe ulaştı. Ralli sonunda Girne Yat Limanı'nda büyük bir görsel şölen ile gerçekleştirilen finiş seremonisinde ilk önce podyuma yarışın üçüncüsü Burak Çukurova çıktı. Ardından Kuzey Kıbrıs Rallisi ikincisi Yağız Avcı podyuma çıkarak alkışları topladı. Genel klasman da son olarak yarışın birinciliğini kazanan ev sahibi pilot Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi sahne aldı büyük coşku eşliğinde kupasını kaldırdı. Ödül töreninde, dereceye giren sporcular haricinde organizasyona katkıda bulunan firmaların yöneticilerine Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve KKTOK Başkanı Tigin Kişmir tarafından plaketler takdim edildi.

Türkiye Ralli Şampiyonasının üçüncü ayak yarışı 14-15 Temmuz'da İzmir'de koşulacak olan Ege Rallisi ile devam edecek.

                                                                                                              Okan ÇETİNER       
                                                                                                                                                                                                              Yönetmen / Editör 
                                                                               ACAYİP MEDYA A.Ş    
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar