için kaldı

Japon markasının yepyeni SUV modeli

Merhaba arkadaşlar, bugün incelemeye alacağım test konuğum 90 lı yıllarda dünya ralli şampiyonasında adını tüm dünyaya duyuran ve yıllarca büyük başarılara imza atan Japon markasının yepyeni SUV modeli.

Japon markasının yepyeni SUV modeli
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:37

Torq ocak 2018 itibariyle yayın hayatına başladı. İlk olarak ülkemize girdiği andan itibaren çok beğeni toplayan SUV modeller ile testlerimize başladık. İşte bugün de yeni test konuğum geçtiğimiz yılın son aylarında Kastamonu Ilgaz dağlarında gerçekleştirilen lansman etkinliği ile otomotiv basınına tanıtılan ikinci nesil Subaru XV.

Japon markasının bu yeni esyuvisini incelemeye başlamadan gelin Subaru'nun tarihine bir göz atalım. Şimdi bundan tam 68 yıl öncesine 1950 Temmuz ayına gidelim. Fuji Jidosha Kogyo,CO., ltd., kuruldu.Fuji Jidosha, ilk başlarda otobüsler için karoser yapım işiyle uğraşıyordu ve küçük p-1 konsept otomobilini geliştirdi. 1953 Temmuz ayında şirket kurumsallaştı. Fuji heavy Industries ltd., kuruldu.
1953 yılında fuji heavy Industries ltd., Fuji Kogyo, Fuji Jidosha, Omiya Fuji Kogyo, Utsunomiya Sharyo ve Tokyo Fuji Sangyo olmak üzere beş şirketin yatırımları ile bir uçak üretim, satış ve bakım şirketi olarak kuruldu. İki yıl sonra, bu beş yatırımcı FHI ile birleşti ve bugün bildiğimiz FHI'nın tam ölçekli ticari faaliyetlerine atıldı.

1954 ŞUBAT AYINDA İLK OTOMOBİL HAZIRLANDI. PROTOTİP 4 TEKERLEKLİ BİNEK ARACI P-1 TAMAMLANDI.



ERTESİ YIL SUBARU 1500 OLARAK ANILAN P-1, ilk Japon üretimi monokok gövdeyi kullandı. Bu binek otomobil, helezon yaylı ve çift etkili yağlı amortisör ile ön teker salıncaklı tip bağımsız süspansiyon kombinasyonu ve üç yaprak yaylı ve çift etkili yağlı amortisör ile arka rijit aks süspansiyonuyla mükemmel sürüş konforu ve sürüş kararlılığı sağladı.

1957 NİSAN AYINDA 2. PROTOTİP HAZIRLANDI



Prototip K-10 (Subaru 360) tamamlandı.
K-10 prototipi ile ilgili mevcut önemli konular, daha hafif bir gövde, daha kolay üretim, dört yetişkin yolcuyu barındıracak yeterli iç mekân alanı, mükemmel sürüş açısı ve hafif ve güçlü, yüksek dayanıklılıkta bir motor geliştirmeyi içermekteydi. Daha hafif bir ağırlık elde etmek için kullanılan monokok gövdesine ek olarak, her bir perçinin başı ağırlık kazanmak için eğelendi; daha önceleri uçakta kullanılmış olan teknoloji, prototip boyunca geniş çapta kullanıldı.
1958 MART AYINDA İLK OTOMOBİL SUBARU 360 MİNİ-OTOMOBİL TANITILDI.
3 Mart 1958'de, ayırt edici bir kişiliğe sahip bir binek otomobil piyasaya sürüldü: Subaru 360. O tarihlerde, Japon otomobil üreticileri Japon hükümeti tarafından savunulan küçük "insan'ın" otomobillerini geliştirmeye çalışıyorlardı. Uçak imalatından gelen kökleri ile Subaru, performanslı küçük, uygun fiyatlı bir otomobil üretme görevini üstlendi ve dört kişilik, dört tekerlekli mini-otomobil olan Subaru 360 modeli, Japonya'nın otomobil endüstrisi tarihinde bir kilometre taşı haline geldi. Farklı şekli nedeniyle Ladybird (Uğurböceği) olarak anılan Subaru 360, nihayet Mayıs 1970'de üretimine son verilmeden önce on yıldan fazla bir süre boyunca büyük beğeni topladı.
Subaru Vintage Garage- Subaru 360

1957.04 Prototip K-10 (Subaru 360) tamamlandı.
1959.08 Subaru 360 Convertible piyasaya sunuldu
1959.12 Subaru 360 Commercial piyasaya sunuldu
1960.10 Subaru 450 piyasaya sunuldu
1963.08 Subaru 360 Custom piyasaya sunuldu
1963.12 Super Deluxe piyasaya sunuldu, DX ve SDX üstü açılır olarak çıktı
1964.05 2. Japon Grand Prix'sinde T-1 Sınıfında yarışı 1. ve 2. olarak bitirdi
1968.11 Subaru 360 Young S ve SS modelleri piyasaya sunuldu
İşte böyle peş peşe otomobil modelleri üretmeye başlayan Subaru firması ilk SUV aracını, 2000 li yıllarda dünya yolarına çıkan SUV furyasında 2005 yılında ürün gamına kattığı Tribeca ile girdi.
Subaru B9 Tribeca, Dünya Prömiyerini 2005 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdi. FHI, New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yeni Subaru Tribeca'yı Tanıttı

Subaru B9 Tribeca, yeni nesil Crossover araçlarını temsil eden gelişmiş bir sportif arazi aracı (SUV) konsepti altında geliştirildi. Subaru B9 Tribeca, bir SUV olarak üstün manevra kabiliyeti sunarken çevik ve kararlı kontrol sağlayan bir Yatay-Karşıt boxer motor ile Subaru Simetrik Dört Tekerden Çekiş (AWD) özelliğine de sahipti ve yedi yolcu için oturma olanağı sunan ilk Subaru modeli oldu.
Subaru serisinin en büyük modeli olan yepyeni Subaru B9 Tribeca, iç mekânın genişlik ve ferahlığını esnek oturma düzenlemelerinde de yedi yolcu için üç sıra halinde ortaya koydu. Sportif ve dinamik dış tasarımı, şık konfor ve güvenliği vurgulayan sofistike bir iç tasarım ile kontrast oluşturuyordu.
Yenilikçi bir sportif arazi aracı (SUV) kavramını geliştiren yeni Tribeca, güçlü yeni bir tasarım, geliştirilmiş performans, yükseltilmiş konfor ve işlevsellik sunuyordu.

Dış tasarımı, yeni bir ön cephe tasarımı ile daha fazla SUV benzeri bir görünüm vurguladı. Yenilenmiş Tribeca, yeni tasarlanmış 3.6 litrelik bir boxer motor ile donatılmıştı. Her ne kadar önceki 3 litrelik motora göre daha büyük ve daha güçlü olsa da, bu yeni motor gerçek sürüş koşullarında hem gelişmiş performans ve hem de yakıt tasarrufu sağlıyordu. Soğutma sisteminde yapılan tasarım değişiklikleri, normal kurşunsuz yakıt kullanımını, sadece süperden yapılan ve tüketici işletme maliyetlerini düşürmeye yardımcı olan bir değişimi, mümkün kıldı.


2007 ARALIK'ta Yeni nesil Crossover "NEW Forester" çıktı.



Üçüncü nesil Forester
"Aktif Yaşam İçin En İyi Denge" ürün konseptine dayanır ve müşterilerin yaşam biçimlerini daha aktif ve eğlenceli hale getirmek için çeşitli yenilikler içerir. Üçüncü nesil Forester, Simetrik AWD güvencesiyle destekli "tasarım", "performans" ve daha sosyal gereksinimleri karşılamak için "çevre dostu" olmak üzere üç ana kullanım rahatlığı unsurunu kaynaştırmaya odaklanarak geliştirilmişti.
2009 Mayıs Dördüncü nesil Outback piyasaya çıktı.
Dördüncü nesil Outback Subaru'nun çekirdek Legacy serisi tam bir model değişikliği ile çıktı. Dördüncü nesil Outback, "Grand Touring Innovation" konsepti üzerine inşa edildi ve Yatay-Karşıt BOXER Motor temel alınarak kurulan Simetrik AWD platformu gibi önemli bir patentli teknolojiye sahipti. Birinci nesilden bu yana geliştirilen sürüş performansı ve güvenliği, tüm yolcular için daha fazla konfor yanı sıra çevre dostu bir sürüş ile birlikte daha da geliştirildi. Bu Outback, yeni geliştirilen CVT "Lineartronic" şanzıman ve "Cradle Frame Mount" motor beşiği tasarımı teknolojileri ile sunuldu.
2011 EYLÜL ayında Tümüyle yeni "SUBARU XV" Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilendi.



FHI, 64. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda bir dünya prömiyeri olarak yeni Subaru XV'yi (Avrupa versiyonu) sergiledi. FHI, Subaru'nun yeni "Confidence in Motion" marka açıklaması üzerinden müşterilerine "Keyif ve Huzur" sunmak için stratejik modeli olarak yeni XV'yi Avrupa pazarına sunmayı planladı.
Subaru, XV için temel ürün konsepti olarak "Kentsel Macera" yı benimsedi. Daha açık bir ifadeyle, şehirde heyecan verici, canlı, ancak stressiz kullanım için mükemmel uygun bir araç. Böylece, Subaru, şık ve son derece özgün bir dış tasarım ile keyifli sürüş (Fun to Drive) ve yakıt verimliliği gibi optimum performans faktörlerini dengeledi.
2012 MART ayında FHI, New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda "SUBARU XV CROSSTREK" i Tanıttı.

Bu kompakt Crossover SUV şık bir tasarıma sahipti ve keyifli bir sürüş sunuyordu. Geniş, ferah ve kullanışlı bir iç mekanla iyi dengelenmişti. Standart dört tekerden çekiş özelliğini korurken, Subaru XV Crosstrek, 2.0 litrelik Yatay-Karşıt Boxer motor ve Lineartronic (CVT) şanzıman kullanıyordu ve onu ABD'de en yakıt verimli dört tekerlekten çekişli Crossover aracı yapan 33 mpg'lık* bir otoyol yakıt ekonomisi değerine ulaştı. Ayrıca, rakiplerinin çoğundan daha iyi olan 8,7 inçlik yerden yüksekliğiyle açıklığı nedeniyle yüksek bir bozuk yolda sürüş yeteneği sunuyordu.

2012 Aralık ayında İlk Subaru XV, Malezya'daki Üretim Hattından Çıktı.

FHI, Tan Chong Grubunun bir otomotiv montaj şirketi olan Tan Chong Motor Assemblies Sdn. Bhd'nin (TCMA) bir Malezya montaj fabrikasında Subaru XV crossover SUV üretimine başladığını açıkladı. Üretim başlangıcını belirten resmi tören 19 Aralık'ta TCMA fabrikasında gerçekleştirildi.
2013 Mart ayında FHI, 2013 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda "SUBARU XV CROSSTREK HYBRID" i Tanıttı.

Subaru XV Crosstrek Hybrid, Subaru'nun ilk hibrid aracıydı ve tüm Subaru modelleri gibi Subaru markasının "Keyif ve Huzur" sürüş deneyimini somutlaştırıyordu. XV Crosstrek'in mükemmel sürülebilirlik, All-Wheel Drive (AWD) yeteneği ve çok yönlü kullanım özgün niteliklerine ek olarak, Subaru'nun orijinal hibrid sistemi, onun sportif, eğlenceli karakteri ve çevre dostu özelliğine katkıda bulunarak modele entegre edildi.
2017 de bugün incelemeye alacağımız Subaru XV'nin 2. nesli dünya yollarına çıktı.
Arkadaşlar Subaru XV'nin tarihçesinden bahsedelim derken neredeyse Subaru markasının tüm geçmişinden bahsettik. Biraz uzun oldu ama hikaye güzel olduğu için sıkılmadığınızı düşünüyorum. şimdi hemen yeni Subaru XV'yi yorumlamaya başlıyorum.

Yeni Subaru Global Platformu üzerinden geliştirilerek Türkiye pazarına sunulan ilk model oldu. Yeni Subaru XV, 1.6 litrelik vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimli motoru, segmentinde simetrik sürekli dört çeker sistemi ve tüm versiyonlarda fabrika standardı olarak yer alan EyeSight sürüş destek teknolojisiyle donatıldı. Yeni XV 114.900 TL’den başlayan fiyatlarla geçtiğimiz yılın son çeyreğinde pazara sunuldu.

Güvenlik, yol tutuş ve elektronik destek sistemlerini bir arada daha verimli şekilde üretebilmek için geliştirilen yeni platform, markanın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirmelerden birisi olarak nitelendiriliyor. Yeni platform gövde sağlamlığı ve verimlilikte çok önemli gelişmeler sağlayarak tüketiciye ileri seviyede sürüş konforu ve üst düzey güvenlik sunuyor. Yeni Global Platform, otonom sürüşe giden yolda da gereken altyapıyı sağlayacak.
https://www.youtube.com/watch?v=VYkacXf6VZ0
Subaru’nun markaya özgü Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi’ne dayanan SUV tecrübesiyle üretilen, kompakt gövde ile sağlam ve sportif tasarımı birleştiren orta sınıf SUV modeli XV, hem şehirde hem de zorlu yol koşullarında üstün performans sağlıyor. 2012’deki tanıtımının ardından ilk kez tamamen yenilenen Subaru XV, gövde ve şasi sağlamlığı ile verimliliği önemli ölçüde artıran, tamamen yeni Subaru Global Platform mimarisi temel alınarak tasarlandı.

https://www.youtube.com/watch?v=3A7rq1Fp5hQ

Yeni Subaru XV’yi en öne çıkan özelliklerle incelemeye başlayalım. Güvenliğe oldukça önem veren Subaru yeni XV'de EyeSight sürüş destek teknolojisi, Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarıyla sürücüye destek oluyor. Artık tam otonom sürüşe doğru yol alan otomotiv sektörü bu yenilikçi teknolojileriyle biz sürücülerin hayatını kolaylaştırmaya bu sayede de kaza yapma olasılığımızı en aza indirmeye çalıştıklarını görüyoruz. XV'de kullanılan bu güvenlik sistemlerini ben sürüş esnasında test ettim. Hepsi son derece başarılı. Şerit ihlal uyarısı sizi hem sesli hem de tepkisel olarak uyarıyor. Şeritte kalmanız için aracı şerit içine doğru sürüklüyor. Son derece başarılı bir sistem. Kontrolsüz sürüş yaptığınızda, dalgın olduğunuzda XV hemen sizi uyarıyor ve kendinize gelmenizi sağlıyor. Çarpışma anında, öndeki araca çok yaklaştığınızda XV gazı kendisi kesiyor ve sizi çarpışmadan koruyor. Gerçekten benim gibi dalgın birisi için bu sistemler ilaç gibi diyebilirim.
The All-New Subaru XV - GO FOR BOLD

Yeni Subaru XV’nin tüm versiyonlarında, EyeSight sürüş destek teknolojisinin yanısıra; ön, yan ve perde hava yastıklarına ek olarak sürücü diz hava yastığı, geriye katlanabilir pedal sistemi, X-Mode ve Aktif Tork Yönlendirme standart olarak sunuluyor.

51 yıldır Boxer motordan, 45 yıldır da Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi’nden vazgeçmeyen Subaru, tamamen kendi geliştirdiği Yeni Global Platform ile tarihindeki en önemli değişimlerden birini, Türkiye’de yeni Subaru XV ile başlatıyor. Subaru, hem güvenlik, hem yol tutuş, hem de elektronik destek sistemlerini bir arada daha etkin üretebilmek için geliştirdiği bu yeni platform ile SUV segmentinde standartları yeniden belirliyor.



Yeni Subaru XV, dünyanın çok farklı coğrafyalarındaki çarpışma ve güvenlik testlerinden yüksek puanları toplayarak olası tehlikeleri önleme konusunda üstün performans sunuyor.
Euro NCAP Crash Test of Subaru XV

Subaru XV’nin tasarım özellikleri ve zorlu yol kabiliyeti daha da güçlenip bir üst sınıfın standartlarını yakalarken, sürücüye daha başarılı direksiyon tepkisi ve üstün sürüş konforu sağlıyor.

Yeni Subaru XV, Türkiye pazarına 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Xtra, Xtreme ve Xclusive donanımlarına sahip olan yeni Subaru XV’nin fiyatları 114.900 TL ile 149.900 TL arasında değişiyor.Bu fiyat aralığı ile segmentinde ortalığı biraz karıştıracağa benziyor.

Şimdi bakalım XV'nin kalbi nasıl atıyor. Tüm Subaru XV modellerinde 1.6 litrelik Boxer benzinli motor kullanılıyor. 6200 d/d’de 114 HP güç ve 3600 d/d’de 150 Nm tork sunan Yeni Subaru XV’nin ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Tork konvertörlü Lineatronic şanzıman ve Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi tüm yeni Subaru XV modellerinde standart olarak sunuluyor.
How Does the SUBARU BOXER Engine Work? (2017 Updated)

Konfor ve teknoloji anlamında da Apple Car Play fonksiyonlu yeni 8 inçlik dokunmatik ekran ve 6.3 inçlik çok fonksiyonlu bilgi ekranı gibi çok sayıda yeni donanım Yeni Subaru XV’nin standartlarına eklendi.
Subaru How-To Guide: 8-inch Infotainment System - Apple CarPlay & Android Auto

Yeni Subaru XV’in Temel Özelliklerine bakacak olursak,

Temel güvenlik

Sürücünün aracı kullanırken doğru kararları verebilmesini ve aracı en güvenli şekilde kullanmasını sağlayan Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi, araç içi tüm kumandaların ergonomik yerleşimi odağı kaybetmeden tamamen sürüş keyfine odaklanılmasını sağlıyor. Optimum oturma pozisyonu, Boxer Motor’un yere yakın konumlandırılması ve yerden yüksek tasarım sayesinde de sürücünün hem yola, hem de araç içi ve araç dışındaki tüm alanlara kolayca hakim olması mümkün oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=8K7LWyW5CNM

Aktif güvenlik

Yeni platformun ağırlık merkezi mevcut modele kıyasla 5 mm daha alçak. Sağlamlık ve süspansiyon gelişimindeki büyük ilerlemelerle birleşince daha alçakta bulunan ağırlık merkezi yüksek performanslı spor araçlarla yarışabilecek seviyede manevra kabiliyeti ve tehlikeden kaçınma performansı sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=kJdEb9IvKLo

Pasif güvenlik
Çarpışma esnasında daha verimli enerji emilimi sağlayan karoser yapısı ve sıcak pres yöntemiyle şekillendirilmiş yüksek dayanımlı çelik levha kullanımından kaynaklanan gelişmiş gövde mukavemeti sayesinde darbe enerjisi emilimi mevcut modellere kıyasla % 70 iyileşti.

Önleyici güvenlik (EyeSight)

Standart donanım olan, Subaru'nun yenilikçi ve yaygın olarak kabul gören sürüş destek teknolojisi EyeSight son derece etkili güvenlik sağlıyor. Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor. Bütün bunları ön camın üst tarafına yerleştirilen iki ayrı kamera ile yapıyor.



Kameralar sayesinde ek iki tane daha göze kavuşuyorsunuz. Sizin gözünüzden kaçsa bile XV'nin gözlerinden kaçmıyor ve sonuç çok güvenli bir sürüş oluyor.
Şimdi Gözlerinizi 4 Açın! Yeni Subaru XV Karşınızda!

Subaru XV 2018

Adaptif LED Farlar, virajlarda veya kavşaklarda sürüş yönünü aydınlatmak için sağa ya da sola hareket ediyor. EyeSight’ın gece görünürlüğü ve tanınma özelliklerini büyük oranda artıran Bi-LED sistemi Subaru XV’de ilk defa kullanılmış.

Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Asistanı ve Geri Manevra Trafik Uyarısı özelliklerini içeren “Subaru Arka Araç Tespit Sistemi” de bu modelde yer alıyor.
Yeni Global Platform’un sağladığı dinamik özelliklere değinecek olursak.
Yeni Subaru XV’de, sürüş keyfi ve güvenliğini artırmak amacıyla direksiyon ve pedal tepkisi, araç tepkisi, gürültü ve titreşim alanlarında düzenlemeler yapıldı. Aynı zamanda Subaru XV’nin etkileyici off-road kapasitesi de X-Mode ile geliştirildi.

Gövde ve Şasi
Yeni Subaru Global Platform gövde ve şasinin sağlamlığını büyük ölçüde artırıyor (Selefine göre %70 ila %100 artış). Süspansiyon sisteminde yapılan önemli iyileştirmeler, daha alçak bir ağırlık merkezi sağlıyor ve daha keskin bir direksiyon kontrolü sunuyor. Artan kesinlik, düz şeritte çok daha iyi stabilite, viraj performansı sunuyor. Aracın minimum yerden yüksekliği 220 mm.



Gövde yapısı ve birleşim noktalarının optimize edilmesiyle burulma direnci önceki modellere göre %70 geliştirildi. Bu, rezonansı ve bükülmeyi tüm gövdeye yayarak direksiyon, zemin ve koltuklardaki titreşimi büyük ölçüde azaltıyor.

Süspansiyon destekleri artık daha sağlamlaşmış. Bu da şasiyi bükmeden darbe emişi artırırken kolay ve konforlu sürüş sağlıyor. Yeni platform, arka stabilizörü doğrudan gövdeye monte ederek aracın gövde eğimini mevcut modellere kıyasla %50 oranında azaltmış.

Aktif Tork Yönlendirme sayesinde viraj performansında önemli gelişme sağlanmış.

Yeni Subaru XV ve Sen Çok Maceraperestsin! #XVeSen

Evet bu kadar teknoloji yeter diyelim ve Artık Subaru XV'nin tasarımını inceleyelim.
Tasarım Subaru’nun “DYNAMIC X SOLID” tasarım felsefesini ortaya koyan sağlam ve sportif unsurlara sahip.

Dış Tasarım

Geniş ve akıcı tasarım spor bir görünüm sunuyor ve altıgen ızgaradan keskin farlara kadar Subaru ailesinin görünüşünü yansıtıyor. Tasarım, ızgaradan arkaya kadar akıcı bir görünüm ve sağlam bir siluet sunuyor. Ön tamponda altıgen ızgara ve siyah mat kaplamanın güçlü biçimi SUV karakterini dışa vuruyor ve Subaru XV’nin sağlam görünümünü öne çıkarıyor.



SUV karakter çizgisi ön teker yuvasından arka omuza kadar uzanıyor ve enerjik biçimde yükseliyor. Yan profil ise sağlam gövde yüzeyine dinamizm katıyor. Geniş çamurluklar, Subaru Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi’nin amacını ve becerilerini vurguluyor. Ön tampondan çamurluklar ve marşpiyeler üzerinden arka tampona uzanan siyah mat kaplama, SUV bir araçtan beklenebilecek tüm keyfi yansıtan dinamik bir görünüm sağlıyor.

Ön tasarımda verilen genişlik etkisi, arkadaki stoplara kadar uzanıyor. Kabin silueti ve arka far grubu üzerindeki güçlü omuz, çevik ve sportif bir tasarım sunuyor. Siyah arka rüzgarlığın ve arka tamponun mat siyah kaplamasının verdiği sağlamlık hissi, Subaru XV’nin eşsiz karakterini vurguluyor.

Renk seçeneklerine iki yeni renk eklendi: “Sarp Gri” ve “Günışığı Turuncu”. Bu renkler haricinde 7 farklı renk seçeneği de dahil olmak üzere toplam renk opsiyonu 9 adet.
İç Tasarım
Sportif ve güçlü tasarım ile sofistike yapının bir araya gelmesiyle, sınıfının çok ötesinde bir kabin tasarımı ortaya çıkıyor.
Koltukların, yolcu vücutlarına daha uygun olarak geliştirilen yapıları tamamen yenilendi. 



Gösterge panelinin ortasında, akıllı telefonlarla bağlantı kurabilecek Apple Car Play özelliğine sahip bilgi-eğlence sistemi için 8.0 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor.

6.3 inçlik çok işlevli ekran çok kapsamlı içerik sunuyor. Yeni ekran tasarımı yolculara eğlenceli ve faydalı bilgiler sunuyor.
Gösterge paneli üzerindeki turuncu dikiş detayları, modelin aktif karakterini yansıtırken kalite hissiyatını tamamlıyor.

Geliştirilmiş kabin tasarımına ek olarak, mükemmel görüş açıları, ferah kabin ve bagaj alanı gibi Subaru’ya özel işlevler daha da geliştirildi.
Yeni ve daha küçük çaplı direksiyon, manevra kabiliyetini kolaylaştırıyor ve başarılı bir dönüş kabiliyeti sunuyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar