BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT, GT4 EUROPEANSERIES’TEKİ İKİNCİ AYAK YARIŞLARINDAN PUANLA DÖNDÜ

Avrupa’nın önemli şampiyonalarından GT4 EuropeanSeries’de ülkemizi temsil eden Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), son yarışın gerçekleştirildiğiBrandsHatch’tendeğerli puanlarla döndü.

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
8 Mayıs 2019 Çarşamba 14:20

BORUSAN OTOMOTİV MOTOSPORT, GT4 EUROPEANSERİES’TEKİ İKİNCİ AYAK YARIŞLARINDAN PUANLA DÖNDÜ

 RACE 1 - Brands Hatch - GT4 European Series 2019 - ENGLISH

Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere’nin ünlü BrandsHatch yarış Pisti’nde gerçekleşen GT4 European Series ikinci ayak yarışları 11 farklı markadan 34 otomobilin renkli mücadelesine sahne oldu.Ülkemizi temsilen takım ile özdeşleşmiş turkuaz otomobil ile piste çıkan şampiyon pilotlarımız Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay, Cumartesi günü gerçekleşen antrenman seanslarında değişken hava koşullarına göre farklı otomobil ayarlarını denedi. Aynı gün yapılan sıralama turlarının sonunda ise start gridinde gruplarında ilk yarış için 8., ikinci yarış için 10. sırayı elde etti.

 Pazar günü kuru hava koşullarında gerçekleşen vebinlerce seyirci tarafından izlenen yarışlar, ekiplerin kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Sıklıkla meydana gelen kazalarnedeniyle yarışta pek çok kez sarı bayrak sallandı. İlk yarışta start alan Levent Kocabıyık ve pit stopta direksiyonu devralan İbrahim Okyay, grubunda 8. olarak finiş gördü. İkinci yarışta lastik patlaması nedeniyle pit stop öncesinde zaman kaybına uğrayan BOM ekibi, damalı bayrağa 6. sırada ulaştı.

 RACE 2 - Brands Hatch - GT4 European Series 2019 - ENGLISH

FIA onaylı GT4EuropeanSeries’te BMW M4 GT otomobilleri ile yarışan BOM’un sıradaki yarışı Fransa’nın Paul Ricard Pisti’nde gerçekleşecek.

 Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışmakta olan takımın diğer sponsorları Borusan Lojistik, Shell, Securitas ve Glasurit’tir.

Borusan Otomotiv Motorsport Hakkında:

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2008 yılında Türkiye'de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Milli sporculardan oluşan ekibi ile Türkiye dışında; 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 32 farklı pistte 300'den fazla yarışta start almıştır. Borusan Otomotiv Motorsport, yurt içinde 10 Türkiye Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Takımlar Şampiyonluğu, yurt dışında WTCC (Dünya Şampiyonası) Takımlar beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) Pilotlar ikinciliğini ve İtalya EnduranceChampions Cup Pilotlar Şampiyonluğu elde etmiştir. Borusan Otomotiv Motorsport bünyesinde sosyal sorumluluk bilinci ile kurulan BOM Akademi, 2015 yılından itibaren TOSFED ve GSGM lisanslı eğitim kurumu olarak 2000’den fazla katılımcıya sertifikalarını teslim etmiştir. 2018 yılında organize edilmiş olan BOM E-Team GT Kupası sonucunda seçilmiş olan BOM E-Team, 2019’da ülkemizi uluslararası arenada temsil etmektedir.

www.borusanotomotivmotorsport.com                                            www.bomakademi.com                                                                          www.bometeam.com

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar