Borusan CEO’su: Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var

Katıldığı bir zirvede konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, “Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var, kaçırılacak fırsat değil” dedi

Borusan CEO’su: Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Kasım 2018 Perşembe 16:21

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, CEO Ajanda 2019 Zirvesi'nde konuştu. Uğur, stoklarında biriken otomobillerin sorun olduğunu söyledi.

Uğur, geçen yılı 4.6 milyar dolar ciro ile kapattıklarını anımsatıp şu bilgileri verdi:

"Bu seneki bütçemiz 5.2 milyar dolardı. İyi bir büyüme planlamıştık, bütçenin altında kalacağız. 4.8 milyar dolarla yılı kapatacağız yine de dolar bazında yüzde 3 büyüme sağlıyoruz. Geçen sene konsolide EBITDA'mız 520 milyon dolardı, bu sene biraz azalıyor 420 milyon dolar civarında olacak. Toplam 4,8 milyar doların 1.6 milyar doları zaten dış pazarlardan geliyor.

“Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var”

Bu yıl daha iyi olabilirdi tabi ama bu yılı bu şekilde kapatarak, arkamızda bıraktığımıza seviniyoruz. Tek uğraştığımız konu, otomotivdeki stoklarımız. Çok ucuza BMW'ler Audi'ler var, kaçırılacak fırsat değil. Stokları eritmemiz gerekiyor, onun dışında pek sorunumuz yok."

“2019’a hazırız”

Korkulan eylül-ekim ayının geride bırakıldığına dikkati çeken Uğur, "Bundan sonra bir stabilite sağlanacaktır. 2019'da Türkiye'de bir iki çeyrek küçülme, üçüncü çeyrekten sonra büyümeye geçmesini bekliyoruz. İş adamı olarak Türk iş adamları büyümeyi de küçülmeyi de hızlı becerebiliyor. Dolayısıyla 2019'a hazırız, küçülmemiz gereken yerde küçüldük ama fırsatlarda var tabi. Bizim için en iyi pazar ABD oldu. ABD, 5-6 yıl yüksek koruma ve yüksek taleple gidecek gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Agah Uğur kimdir?

Agah Uğur, 1957 yılında İstanbul’da doğdu.

İngiliz Erkek Lisesi (High School) ve İngiltere’de Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Touche Ross’un (şimdiki adıyla Deloitte) Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde beş yıl çalıştı. İngiltere’de “Institute of Chartered Accountants” sınavlarını geçerek Chartered Accountant unvanını aldı.

Daha sonra Türkiye’ye dönerek Arthur Andersen’de iki yıl görev yaptı.

1987-1989 yılları arasında 18 ay Emlak Bankası Mali İşler Grup Müdürü olarak çalıştı.

1989 Mayıs ayından beri Borusan Holding’de görev yapmaktadır.

Öncelikle Grup finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu, daha sonra mali planlama, insan kaynakları ve idari koordinasyon konularından da sorumlu oldu.

1995 yılında Borusan Holding Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001 yılından beri de Borusan Grubu’nun CEO’sudur.

Özellikle videoart, fotoğraf ve yeni medya sanatına yoğun ilgi göstermektedir.

Geçmişten bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulunda yer almıştır.

Tusiad, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı, Özel Sektör Gönüllüler Derneği,  Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu geçmişten bugüne yönetim kurulunda yer aldığı kuruluşlardan bazılarıdır.

 Halen Tusiad Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyesi, DEİK Türk Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, 2015 B20 Business Leaders Forum Danışma Kurulu üyesi,  Harvard University Kennedy School Dekanlık Konseyi ve Columbia University Istanbul Global Center Danışma Kurulu üyesidir.

Evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar