Araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? PTT araç kilometre sorgulama

Araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? PTT araç kilometre sorgulama işlemi haberimizde.

Araç kilometre sorgulama nasıl yapılır? PTT araç kilometre sorgulama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
28 Nisan 2018 Cumartesi 09:48

Araç almayı düşünenlerin ilk merak ettikleri konulardan biri aracın kilometresi. Aracın kilometresi ne kadar yüksekse o kadar değeri azalıt. Çünkü çok yol gitmiş anlamına gelir. Yani milyonlarca araç sabibi kilometre sorgulamayı merak ediyor. Peki ya PTT araç sorgulama nasıl yapılır?

Araç kilometre sorgulama nasıl yapılır?

PTT mobil uygulaması ile aracınızın kilometre sorgulamasını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. PTT mobil uygulaması ile kilometre sorgulama nasıl yapılır, sorgulama ücretli mi? Araç kilometre sorgulama ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle PTT Mobil uygulamasını telefonunuza indirip kurmanız gerekmektedir.Uygulamayı kurduktan sonra, uygulamayı kullanabilmek için üye olmanız istenmektedir. Daha önce üyeliğiniz yoksa Kayıt Ol‘a basarak karşınıza çıkan sayfadaki bilgileri doldurun ve üye olun. Üye olduktan sonra, yazmış olduğunuz mail adresine gelecek olan aktivasyon mailini açarak maildeki linke tıklayın. “Tebrikler! Hesabınız başarıyla aktif edildi” yazısını gördükten sonra artık kullanıcı adı ve şifrenizle, uygulamayı kullanabilirsiniz.

PTT araç kilometre sorgulama ücretli mi?

PTT Mobil Uygulaması veya HGS Online Uygulaması üzerinden Araç Kilometre Bilgisi Sorgulama ve Muayene Bilgisi Sorgulama işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu işlemi gerçekleştirmeniz için Google Play Store veya IOS AppStore üzerinden ilgili uygulamaları telefonunuza indirmeniz gerek. Yapılacak olan sorgulama işlemimim Ücretli olduğunu unutmayınız. Ücretlendirme sorgulama esnasında size iletiliyor ve ödeme yaparak verilere ulaşmanıza imkân sağlanıyor. Uygulamada “Araç KM Sorgulama” bölümünden araca ait plaka bilgisini ya da şasi numarasını girerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

PTT Mobil’den araç kilometre sorgulama işlemi sırasında sizden 5 TL ücret talep edilecektir. Sorgulama yapmadan önce bunu dikkate alınız.TT Mobil’den kilometre sorgulaması yapmak için istenilen 5 TL ücreti kredi kartınızla ödemeniz gerekiyor. Kredi kartı bilgilerini girerek 5 TL‘yi ödediğinizde hizmetten yararlanabileceksiniz.Ücreti ödediğinizde plaka numarası ya da şasi numarasını girdiğiniz araca ait muayene bilgilerini, muayene tarihlerini ve kilometre bilgilerini aşağıdaki resimde görüldüğü gibi görebilirsiniz.Uygulamada ayrıca araca ait hasar sorgulaması da yapabilecek ve aracın hasar geçmişini öğrenebileceksiniz. Aynı şekilde sorgulama yöntemi ile yapılacak bu hizmet için de uygulama sizden 7 TL ücret tahsis edecektir.

PTT mobil uygulması nasıl indirilir?

PTT Mobil uygulamasının App Store (IOS) ve Google Play Store(Android)‘daki ismi HGS – Online Bakiye Yükle şeklindedir. Uygulamayı kurarken mağazada bu isimle arama yaptırmanız gerekmektedir. HGS uygulaması Android telefonlarda Araç KM sorgulama ekranı ile çalışmaktadır fakat henüz iOS kullanıcılar HGS uygulamasında Araç KM Sorgulama bölümünü kullanamamaktadır. Yakın zamanda bu eklemenin iOS kullanıcılarına da sunulacağını söyleyebiliriz.

PTT ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokol ile 2. el araç satın almak isteyen vatandaşlarımız PTT Mobil (HGS) uygulaması ile araçla ilgili tüm bilgilere ulaşabileceklerdir.

PTT mobil uygulaması ile hangi bilgilere erişilebilir?

- Aracın kaç km'de olduğu,

- Aracın hasar geçmişi var mı?

- Aracın muayane bilgileri.

İkinci el araç satın almak isteyen vatandaşlarımızın aracı satın almadan önce mutlaka PTT Mobil (HGS) uygulamasını telefonuna indirerek araç hakkında detaylı bir araştırma yapmasını öneriyoruz. PTT Mobil (HGS) uygulamasını aşağıda verdiğimiz bağlantı linklerine tıklayarak indirebilirsiniz.

Android telefonlar için indirme linki:

PTT Mobil HGS Uygulaması indir..

IOS telefonlar için indirme linki :

PTT Mobil HGS Uygulaması indir

ADIM ADIM PTT(HGS) ARAÇ SORGULAMA

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar