için kaldı

Mısır'da TikTok yıldızları, uygunsuz video paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı

Mısır'da 5 genç kadın Tiktok paylaşımları dolayısıyla hapse atıldı. İnsan hakları grupları, yetkililere 'aile değerlerini ihlal eden videolar" koydukları gerekçesiyle hapse atılan Tiktok kullanıcısı genç kadınları serbest bırakma çağrıları yapıyor.

Mısır'da TikTok yıldızları, uygunsuz video paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 1

Mısır'daki insan hakları grupları yetkililere 'aile değerlerini ihlal eden videolar" koydukları gerekçesiyle hapse atılan Tiktok kullanıcısı genç kadınları serbest bırakma çağrıları yapıyor. Mayıs ayında yakalanarak iki yıl hapis cezasına çarptırılan sosyal medya kullanıcısı Mawada el Adham'ın ablası Rahime, "Şok içindeyiz. Yanlış bir şey yapmadı. Kız kardeşim suç işlemedi. Sadece meşhur olmak ve beğenilmek istiyordu" ifadelerini kullandı.

1 11
 
Mısır'da TikTok yıldızları, uygunsuz video paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 2

22 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Mawada Mayıs ayında, TikTok ve Instagram'da cesur kıyafetlerle içinde ünlü şarkılara eşlik edip dans ettiği videolar paylaştırtan sonra tutuklandı ve "aile değerlerini ihlal etmek" suçlamasıyla hüküm giydi.

2 11
 
Mısır'da TikTok yıldızları, uygunsuz video paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 3

Savcı videoların "ahlaka aykırı" olduğunu söyledi. Ablası Rahima "Annem yatağından çıkamıyor. Sürekli ağlıyor. Bazen geceleri uyanıp Mawada'nın gelip gelmediğini soruyor" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

3 11
 
Mısır'da TikTok yıldızları, uygunsuz video paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı - Sayfa 4

Mawada videoları nedeniyle mahkemelerce hapis cezasına çarptırılan beş genç kadından biri. Hapis cezalarına ek olarak yaklaşık 20'şer bin dolar karşılığı para cezasına da çarptırıldılar. "Tiktok kızları" diye tanınan ve sosyal medya yıldızı Haneen Hossam'ın da bulunduğu beşlideki diğer üç genç kadının isimleri açıklanmadı.

4 11