Erbil, uyandığında ilk kimin ismini sayıkladı?

8 aydır tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmaya hazırlanan ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil, ilk röportajını verdi. Erbil yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Erbil, uyandığında ilk kimin ismini sayıkladı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
1 Temmuz 2019 Pazartesi 13:28

Kaçış sendromu hasatalığı nedeniyle yaklaşık 8 ay önce evinin banyosunda düşerek hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil, Sabah gazetesine yaşadığı süreci anlattı.  Erbil uyandığında ilk eşi Muhsine’nin adını sayıkladığını açıkladı.

 24 saat boyunca bütün eski eşlerinin yanında olduğunu söyleyen Erbil, “Normalde eski eş dersin, bir-iki defa gelirsin ziyarete ama onlar hep geldiler. Çok dost biriktirmişim, onu anladım. Uyandığımda ilk eşimin ismini söylemişim. 'Muhsine' demişim” ifadelerini kullandı.

Ailenin öneminden bahseden Erbil, "Benim için aile hep önemliydi zaten. Çok güçlü bir bağ var aramızda. Kızlarım, eski eşlerim hep yanımda oldular. Damadım her gün başımda dua etti. Bilmediğim duaları bile onun sayesinde öğrendim. Bir kere söylüyordu bana duayı, hemen tekrarlıyordum. Seceremiz çıkarıldı, benim ailem Peygamber soyundan geliyor. Hatta ben uyutulurken, filmlerdeki gibi beyaz saçlı, sakallı biri gelmiş Sezin'in yanına. 'Benim babanın kulağına bir şey söylemem gerekiyor' demiş. Sezin de 'Bana söyleyin, ben onun kulağına söylerim' demiş. O da 'Babanın kulağına söyle, onun bu dünyada daha işi bitmedi' demiş. Sezin bunu bana anlattığında çok etkilendim. Çok değerli şeyler bunlar. Yıllarca insanları güldürdüm, eğlendirdim. İnsanlar da benim bu dönemimde çok dua etti. O kadar çok dua aldım ki... Bu çok özel bir şey. Herkese nasip olmaz. Bu üçüncü kez oluyor. İlk hastaneye kaçış sendromu hastalığım yüzünden 2001'de yatmıştım. O zaman da yalnız bırakmadılar beni. Ama bu kez çok zor bir süreçti. Kaburgalarımın kırılmasıyla birlikte yaşadıklarım kendi hastalığımı da tetikledi. Bir kaburga nelere mal oldu..." açıklamasını yaptı

 Erbil, 'Bu sürecin nasıl üstesinden geldiniz?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Tutunarak. Hayata, aileme ve sevdiklerime tutunarak. Uyutulduğum dönemde acılarımı hissetmiyordum ama ailem hissetti. Başımda beklediler hep, hiç yalnız bırakmadılar. Karanlığa doğru gidiyordum ben. Hayattan kopuyordum. Bana hep izleyicilerim 'Mehmet Ali Bey' diye bağırıyordu ya programlarımda; o ses kurtardı biliyor musunuz hayatımı. Doktor da başımda 'Mehmet Ali Bey, Mehmet Ali Bey sakın ha kapatma gözlerini' diye bağırıyordu. 'Mehmet Ali Bey' diye bağıran o ses beni hayata döndürdü."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar