Erdoğan Sıcak hayatını kaybetti! Erdoğan Sıcak kimdir?

Ses sanatçısı Onur Akay, usta sanatçı Erdoğan Sıcak’ın hayatını kaybettiğini belirtti. Peki Erdoğan Sıcak kimdir? Detaylar haberimizde…

Erdoğan Sıcak hayatını kaybetti! Erdoğan Sıcak kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
12 Şubat 2019 Salı 11:30

Oyuncu Erdoğan Sıcak hayatını kaybetti. Sıcak bir süren ince KOAH hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Peki Erdoğan Sıcak kimdir? sorısunun yanıtı haberimizde. Ses sanatçısı Onur Akay, ''Bir süredir KOAH ile mücadele eden Erdoğan Sıcak'ı kaybettik. 79 yaşındaki değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanacak.'' ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan sıcak kimdir? sorusunun yanıtı…

Erdoğan Sıcak kimdir?

Erdoğan Sıcak, 18 Ağustos 1940'ta Bakırköy’de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Bakırköy'de bitirdi. İstanbul Erkek Lisesi'ne gittiği yıllarda, iddialı oyunlarla sahneye adım attı.

Gazetecilik eğitimi sırasında tiyatro faaliyetleri göstermeye başladı.

1959'da usta yönetmen Haldun Dormen'in tiyatro okulunda eğitim aldı.

1962-1963 tiyatro sezonunda, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve yönetmeni Saim Alpago'nun İstanbul'da kurduğu topluluğa sınavla alınarak profesyonel tiyatro yaşamını başlatmış oldu.

Yıllarca özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Erdoğan Sıcak, televizyon yayınlarının başlamasıyla, önce TRT, daha sonra özel kanallardaki dizilerde önemli roller üstlendi.

Bu arada, birçok reklam filminde ve birkaç uzun metrajlı filmde oynadı. İngiliz, Alman, Fransız, Japon ortak yapımı filmlerde farklı karakterler çizdi.

1959 yılından bugüne kadar, muhtelif tiyatro topluluklarında oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak çalıştı.

Birçok televizyon dizisinin senaryolarını yazdı ve kendi kaleminden çıkan birçok tiyatro eserini sahneledi.

Ödül almış mizah hikayeleri, şiirleri ve bestelenmiş şarkı sözleri de vardır.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar