için kaldı

Türk yapımı internet dizileri hangileri?

Son yıllarda internet dizilerinin popülerliği bir hayli arttı. Peki ya Türk yapımı internet dizileri hangileri? İşte en yeni internet dizileri ve detayları..

Türk yapımı internet dizileri hangileri?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
8 Aralık 2018 Cumartesi 08:11

Bir zamanlar tüm takip ettiğimiz dizileri televizyondan izlerdik ama son yıllarda internet dizileri de izlenmeye başladı. Özellikle bazı internet dizileri mercek altına alındı. Şimdi sizler için Türk yapımı internet dizilerini bir araya getireceğiz.

Hayatımıza son yıllarda giren internet dizileri hızlı bir şekilde dizi izleme, televizyon izleme alışkanlıklarımızı değiştiriyor. Özellikle geçtiğimiz yıl yayınlanan internet dizileri milyonlarca izlesiyle hem sektörde büyük etki yarattı hem de dizi tüketme alışkanlıklarımızı büyük ölçüde değiştirdi. Artık birçok insan internet araçları üzerinden dizi takip etmeye başladı.Puhutv, BluTV ve Youtube gibi platformlarda yayınlanan her bir yapım milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Bu diziler sosyal medya gündeminin de ana unsuru haline geliyor.

İşte Türk Yapımı İnternet Dizileri

İnternet dizilerinin dünyadaki öncüsü ABD’li film, dizi yapım ve izleme platformu Netflix. Türkiye’de ise son dönemde Puhutv ile BluTV gibi platformlar kurularak kendi dizilerini yayınlamaya başladı. Youtube’da da yeni yeni kısa diziler yayınlanır oldu. En çok izlenenlerden biri Görünen Adam.

Bozkır Dizisi

Konusu: Dikkat çekici tanıtımları ile merak uyandıran "Bozkır"ın konusu ise şöyle: Mesleğinde deneyimli başkomiser Seyfi(Yiğit Özşener) ile genç, delidolu ve çaylak polis Nuri Pamir(Ekin Koç) şehirde bir çocuk cinayeti ile karşı karşıya kalırlar. Bu cinayet onları şehrin nüfuslu iş adamı Abbas Bey(Altan Erkekli) ve kızı Dilara'ya(Nur Fettahoğlu) götürür.

Oyuncuları: Yiğit Özşener, Ekin Koç, Nur Fettahoğlu, Merve Çağıran ve Bige Önal ile usta oyuncu Altan Erkekli'nin oyuncu kadrosunda yer aldığı 10 bölümlük dizi sürükleyici senaryosuyla izleyicileri her bölüm için heyecanlandıracak.

Yaşamayanlar Dizisi

Yaşamayanlar dizisi yeni internet dizileri arasında yer alıyor. Dizi BluTV'de izlenebiliyor.

Konusu: Yıldız isimleri bir araya getiren ‘Yaşamayanlar'ın çekimleri geçtiğimiz ay tamamlandı. Eylül ayında seyirci ile buluşmaya hazırlanan dizinin konusu ise şöyle: “164 yaşında genç bir vampir olan Mia (Elçin Sangu), akıl hocası Karmen’in (Selma Ergeç) önderliğinde, aklındaki planı gerçekleştirmek için İstanbul’a gelir. Amacı kendisini vampire dönüştüren Dmitry'yi (Kerem Bürsin) öldürüp yeniden insan olmaktır fakat tarihin en güçlü vampirlerinden biri olan Dmitry'yi öldürmek sandığı kadar kolay olmayacaktır. Karanlık geçmişine sırtını dönmüş olan kadim vampir Numel (Birkan Sokullu) de, bu amaç uğruna Mia ve Karmen’le ittifak kurar. Tutku ve nefreti, yaşam ve ölümsüzlüğü, iyilik ve kötülüğü birbirinden ayıran sınırların belirsizleştiği bu evrende, işler gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alır. Ve hepsinden de önemlisi, insanlar ve vampirler arasında büyük bir savaş başlamak üzeredir. Mia'nın en büyük sınavı ise büyük savaş başladığında kimin tarafında savaşacağı sorusudur.”

Oyuncuları: Dizinin oyuncu kadrosunda Türkü Turan, Nilperi Şahinkaya, Efecan Şenolsun, Edip Tepeli, Elit İşcan, Oral Özer, Erdeniz Kurucan, Selahattin Ergün, Beril Acar ve Birce İrem İlaçan gibi başarılı oyuncular da yer alıyor. Türkiye’nin ilk vampir dizisi Yaşamayanlar’ın yapımcılığını Bubi Film, Ran Film, Braveborn ve İstanbul '74 birlikte üstleniyor.

Yaşamayanlar 1. bölüm izle
Yaşamayanlar 2. bölüm izle

Dip Dizisi

Puhu tv'nin son internet dizilerinden biri de Dip dizisi. Gerek konusu gerek oyuncu kadrosu ile kısa sürede sevildi.

Dip konusu: İstanbul Emniyet’e bağlı olarak intihar girişiminde bulunan kişileri vazgeçirmekle görevli olan Sahir, bir gün telefonuna gelen bir ihbarla, Bilge’yi bulur. Hayatı sırlarla dolu, gizemli bir bilim kadını olan Bilge’yle tanıştığı andan itibaren Sahir’in önünde yeni ve tehlikeli bir dünyanın kapıları aralanacaktır. İkilinin eşiğinde olduğu bu kapının ardında her sır, yeni bir sırrı doğurmaktadır. Sahir ve Bilge içine atıldıkları bu büyük savaşta hem birbirlerine destek olacak hem de geçmişten, bugünden ve yarından gelen ve gelecek olan yaralarını birlikte saracaklar.

Dip oyuncu kadrosu: İlker Kaleli, Neslihan Atagül Doğulu, Bülent Emin Yarar, Berrak Tüzünataç, Lale Mansur, Defne Kayalar, Olgun Toker, Gün Koper, Gözde Türkpençe, Can Gox, Feridun Düzağaç.

Şahsiyet Dizisi

65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk Bilginer) ilecinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra'nın (Cansu Dere) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra'nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır.Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh'ın aldığı cinayet kararı, Nevra'nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın, yönetmenliğini Onur Saylak’ın, senaristliğini Hakan Günday’ın üstlendiği dizide önemli isimler var. Başrollerini ise Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Necip Memili, Hüseyin Avni Danyal, Müjde Ar, İbrahim Selim ve Fırat Topkorur’un üstlendiği yapım.

Fi Dizisi

Konusu: İnternet dizi aleminin en ünlü kahramanı hiç kuşkusuz Can Manay. İhtiraslı piskoloğu dizi başladı başlayalı bir türlü dilimizden düşüremez olduk. Azra Kohen’nin çok satan Fi – Çi – Pi üçlemesinden Nüket Bıçakçı tarafından uyarlanan dizi çarpıcı bir aşk hikayesi etrafında dolaşıyor. Dizi yapım kalitesi, süresi, oyunculukları ve tabi ki internet dizisi olması nedeniyle çok konuşuluyor. Azra Kohen’in çok satan üçlemesi Fi, Çi, Pi’nin ilk kitabından uyarlanan dizi ‘Puhutv’de ücretsiz olarak sunuluyor. 60’ar dakikadan oluşan Fİ, 12’nci bölümde sezon finali yaptı, birinci sezonu tamamlandı.

Oyuncuları: Ozan Güven, Seranay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi ve Osman Sonant gibi Türkiye’nin en ünlü isimleri rol alıyor. Ayrıca Cem Yılmaz, Özge Özpirinçci, Songül Öden de konuk oyuncu olarak yer alanlar arasında. Ay Yapım imzalı dizinin dizide psikiyatrist ve ekranlarda ünlüleri tedavi eden çok başarılı bir program sunucusu olan Can Manay ile çevresinde yaşanan olaylar anlatılıyor. Yaptığı işle tezattır ki akıl hastası Can, geçmişinde büyük sırlar barındırdığı gibi modern dans öğrencisi Duru’ya saplantılı ölçüde aşık. Duru ise beraber yaşadığı Deniz karakterini seviyor ve bir yerden sonra kimin kiminle ilişkisi olduğu enteresanlığa doğru yol alıyor. Dizinin hayranlarına göre yapımın tutmasının nedeni bol entrika, gerilim, cinayet, sürprizler ve iyi oyunculuk. 

Görünen Adam Dizisi

Bilimkurguyla komedinin iç içe geçtiği dizide, yalnızca aynaya bakıldığında görünen bir adamın İstanbul’da geçen hikayesi konu ediliyor; absürt espriler üzerinden ilerleyen dizinin sonraki bölümlerde kötüler ve diğer yan karakterler ortaya çıkıyor. Bir döneme damgasını vuran Leyla ile Mecnun ve Beş Kardeş gibi genç kitleye hitap eden dizilerin yönetmeni Onur Ünlü’nün yazıp kamera arkasına geçtiği yapım, özel bir banka tarafından finanse ediliyor. Dizinin başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil, Selim Bayraktar, Ece Dizdar ve Osman Sonant rol alıyor. Diziyi izlemek için Görünen Adam’ın Youtube kanalını takip edebilirsiniz. Kanalın abone sayısı şu an 211 bin. 15’er dakikadan oluşan 9 bölümün toplam izlenme sayısı ise 6 milyon 500 bin.

S1f1r B1R "Bir zamanlar Adana'da"

1 Haziran 2016 tarihinde ilk bölümü yayınlanmış olan Adana'da yaşanan hayatları konu alan internet dizisi. İnternetin yeni fenomenlerinden olduğunu söyleyebiliriz. Yayınlandığı ilk platform olan Youtube'da izlenme rekorları kıran S1F1R B1R - B1R ZAMANLAR ADANA'DA, ilk iki sezonu ve yeni sezonlarıyla BluTV Özel Yapım'ı olarak çok yakında BluTV'de. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en gerçek dizisi olarak dikkat çeken S1F1R B1R - B1R ZAMANLAR ADANA'DA, Adana'nın getto mahallelerinin hikayesini anlatıyor. Uyuşturucuya, kadın ticaretine ve mahalleliye sırtını dönenlere karşı amansız bir mücadeleye giren Savaş, Cio, Özgür, Sarsılmaz ve Anafor'un çarpıcı yolculuklarına tanık olduğumuz dizinin arka planına grafiti, rap ve sokak kültürü hakim.

Masum Dizisi

Emekli Komiser Cevdet, karısı Nermin ve şizofreni hastası oğulları Tarık, şehirden uzak küçük bir sahil kasabasında yaşamını sürdürürken polis Yusuf kasabaya geliyor. Ardından ailenin yaşantısına dahil oluyor. Yusuf’un amacı bir cinayeti çözmek, Cevdet’in amacı da oğullarını adaletten korumak. Geçmiş ve günümüz arasında bağ kurarak ilerleyen polisiye dizide, flashback’ler olayların gizemini barındırıyor. Öldürülen bir eski eş, kaçak bir ağabey, sorulu bir evlilik, takıntılı anne ve baba… Masum’un oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Tülin Özen, Bartu Küçükçağlayan, Mehmet Özgür gibi sinemanın ve tiyatronun duayen oyuncuları var. 60 dakikalık 8 bölümden oluşan dizinin ilk sezonunu tamamlandı. Dizinin yönetmeni Seren Yüce’nin açıklamalarına göre, ikinci sezon onayı da alındı. BluTV platformunda izleyiciyle buluşan Masum’un şu zamana kadar kaç kişi tarafından izlendiği bilinmiyor ancak aylık 9,90 TL ödeyerek abone olunan platformun iddialara göre 30 bin civarında abonesi bulunuyor.

7Yüz Dizisi

Hayatınızdaki gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız?

BluTV internet platformunda yayınlanan dizi çok alışkın olmadığımız bir tarz benimsemesine rağmen izleyicinin dikkatini çekmeyi başardı. 7 bölümlük tek bir sezondan oluşan dizi, hayatın olağan akışı içerisinde gizli kalan 7 büyük yüzleşmeyi ekrana taşıyor. Her bölüm kendine ait hikayesiyle izleyiciyi yedi farklı hayata misafir ediyor ve karakterlerin yüzleşmelerine şahit oluyoruz. Kim bilir belki de yer yer kendimizle yüzleşiyoruz. Başarılı oyuncu kadrosu, çok beğenilen kurgusu ve alışkın olmadığımız ama çok sevilen tarzıyla 7Yüz, 2017 yılına damgasını vuran internet dizilerinden biri olmayı başardı.

İnternet Dizileri Nasıl Para Kazanıyor?

Puhutv platformunda yayınlanan ‘Fİ’, ürün yerleştirme yöntemiyle kâr sağlıyor. Yalnız bu reklamlar bir hayli abartılı sunuluyor. Öyle ki her 15-20 dakikada araya giren ve geçilemeyen reklamlar bir yana, dizi içinde izleyicileri sinirlendiren global bir teknoloji devinin ürünleri sayesinde ‘Fi’, bir açıdan komple reklammış da üzerine dizi çekmişler gibi duruyor; çamaşır makineleri, akıllı saatler, cep telefonları derken izleyici teknoloji mağazasında dolaşıyormuş hissine kapılıyor. Ayrıca bir oyuncunun abartılı bir şekilde dudaklarına çikolata bulaştırarak paket ıslak kek yeme sahnesi de işin suyunu çıkartıyor. ‘Masum’ dizisi de yayınlandığı platform olan BluTV’ye aylık üyelikten maddi kâr elde ediyor, daha doğrusu Masum’u izlemek isteyenler platforma abone oluyor; yapımcılar ile platform sahipleri arasında nasıl bir anlaşma imzalandığı bilinmiyor. Görünen Adam ise hem yapımına sponsor olan bankadan hem de Youtube izlenme oranlarından gelir elde ediyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar