için kaldı

Aydemir Akbaş'tan Yılmaz Erdoğan'a tepki

Sinemada gösterime girerken aynı zamanda Netflix’te yayınlana Organize İşler Sazan Sarmalı’nı yazan ve yöneten Yılmaz Erdoğan’a tepkiler devam ediyor.

Aydemir Akbaş'tan Yılmaz Erdoğan'a tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
19 Şubat 2019 Salı 10:16

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Organize İşler Sazan Sarmalı’nın vizyondayken Netfilix’ satılması hakkında Erdoğan’a tepkiler devam ediyor.

Bu gelişme sonrası Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği, Erdoğan'a tepki gösterdi. 'Bu Türk sineması için devrim değil, darbedir' diyen SİSAY, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Film sinemada izlenir”

“BKM ile CJ Entertainment; filmi, sinema sahiplerinden aldığı fiyat artırımı taahhüdüne ve sinemalara özel şartlar yükleyerek vizyona sokmalarına rağmen, sinemalar ile eş zamanlı oynayacak şekilde bir platforma satmış. Satışı sektörden gizleyip etik değerlere ters düşen bir ilke imza atmışlardır.”

“Sinemamıza telafisi mümkün olmayan zararlar verecek”

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven ise yayınladığı bildiride şu açıklamayı yaptı:

"Bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokması, sinemamıza telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Birliğimiz, bu kararı yanlış bularak milli sinemamız için çok kötü bir gelişme olarak değerlendirmektedir. 'Film, sinema salonlarında izlenir' felsefesiyle salon işletmecilerinin yanındayız."

“Yapılan sinemaya ihanettir, kalleşliktir”

Yıllarını sinemaya vermiş usta oyuncu Aydemir Akbaş tepkisini şöyle dile getirdi:

"Sinema bitmez, hayattır, candır, canlıdır. Dijital platformlar ölüdür, insanı miskinliğe alıştırır. Sinema ise hareket getirir. Film izlemek için dışarı çıkan insan, ekonomiye can verir. Seni sinema var etti, buralara getirdi. Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı sinemaya ihanettir, kalleşliktir.”

 BKM ne demişti?

BKM'den yapılan açıklamada ise Türk sinemasına katkıda bulunacak bir hamlenin yapıldığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“Sektörümüzde yaşanan bu krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi bir yere taşıyacağına eminiz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar