için kaldı

Anons filmine Venedik Film Festivali'nden özel ödül

Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Anons' filmi Venedik Film Festivali'nde Orizonti Jüri Özel Ödülü aldı.

Anons filmine Venedik Film Festivali'nden özel ödül
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
8 Eylül 2018 Cumartesi 21:19

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un yeni filmi "Anons", 75. Venedik Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Festivalin Orizzonti bölümünde verilen ödül, kapanış töreni sırasında Coşkun'a takdim edildi.

Yapım, önceki gün de İtalyan Ulusal Gazeteciler Birliği ve Venedik Güzel Sanatlar Akademisi tarafından verilen, "En İyi Akdeniz Filmi" ödülünü de almıştı.

Mahmut Fazıl Coşkun'un senaryosunu Ercan Kesal ile birlikte kaleme aldığı filmin dünya prömiyeri de festivalde gerçekleştirildi.

Yönetmenin üçüncü uzun metraj filmi

"Uzak İhtimal" ile "Yozgat Blues" filmlerinin ödüllü yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun'un üçüncü uzun metraj filmi olan “Anons”un başrollerini Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün ve Bulgar Film Merkezi'nin destekleriyle hayata geçirilen filmin yapımcılığını Halil Kardaş ve Tarık Tufan, ortak yapımcılığını ise Borislav Chouchkov, Viktor Chouchkov ve Georgi Abrashev üstlendi.

Anons filminin konusu

Film ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatır. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha aynı gece Ankara'da başlayacak olan askeri darbenin İstanbul ayağında, Ankara'daki radyolardan yapılacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul Radyosu'ndan anons etmeyi planlamaktadır. Yeterince güçlü ve etkili yapılan bir anons sonucunda darbenin başarılı olacağından ve halk desteğini arkalarına alacaklarından emindirler. Fakat hiçbir şey bekledikleri gibi gitmeyecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar