Turgut Bağır’dan Adana albümü

Tiyatro ve fotoğraf sanatçısı Turgut Bağır’ın Adana fotoğraflarından oluşan "Bir Nehir - Bir Şehir adANA SEYHAN" isimli albüm çalışması yayımlandı.

Turgut Bağır’dan Adana albümü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
8 Aralık 2018 Cumartesi 15:58

Tiyatro ve fotoğraf sanatçısı Turgut Bağır’ın Adana fotoğraflarından oluşan 'Bir Nehir- Bir Şehir adANA SEYHAN' isimli albüm çalışması yayınlamdı.

Turgut Bağır'ın 2006 yılından bu yana çektiği Adana fotoğraflarından oluşan albüm, Seyhan Nehri'nin Adana’nın kentsel dokusu içerisindeki yeri ve önemine işaret eden bir kurguyla oluşturuldu.

81 adet fotoğrafın bulunduğu albüm, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nde (AFAD) yapılan bir gösteriyle fotoğraf dünyasına sunuldu.

"Bir Nehir- Bir Şehir adANA SEYHAN" albümü, Ocak ayında Adana Tüyap Kitap Fuarı boyunca kurulacak olan Altınkoza standında satışa sunulacak.

Turgut Bağır kimdir?

1965 yılında Adana'da doğan sanatçı, 1983 yılında Adana Büyükşehir belediyesinin düzenlediği liseler arası tiyatro şenliğiyle tiyatroya başladı. Büyükşehir belediye konservatuvarında 3 yıl süren oyunculuk eğitimi sonrasında özel tiyatro olarak Adana Gösteri Sanatları Merkezi'nde ve ABC kültür Merkezi'nde tiyatro yaşamını sürdürdü. 1990 yılında Ankara Ekin Tiyatrosu'nda oyunculuk serüvenine Ankara’da devam etti.

1991 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nin tiyatro bölümünü kazandı. Ankara’da bulunduğu süre içinde; Ankara Ekin Tiyatrosu'nda, Ziraat Bankası Çocuk Tiyatrosu'nda, Karmaşık Tiyatro’da ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuğa devam etti.

TRT’de çocuklar için drama ve tiyatro eğitimi verdi. 1996 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Halen Ç.Ü. Devlet Konservatuvarı'nda okutman olarak görev yapıyor.

Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan Bağır, birçok oyunun da yönetmenliğini üstlendi. Ödüllü bir oyuncu olan Turgut Bağır, ayrıca birçok dizi ve sinema filminde de oynadı.

Birçok dergide yazıları da yayımlanan Turgut Bağır, "İbiş'in Dünyası" ve "Lokman Hekim ve Şahmaran Efsanesi" adlı oyunları yazıp sahneye koymuştur.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) yönetim kurulunda yer alan Turgut Bağır çok sayıda fotoğraf yarışmasından da ödülle dönmüştür. "Bir Nehir - Bir Şehir adANA SEYHAN", Bağır'ın ilk fotoğraf albümüdür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Mehmet Değirmen En beğenilen yorum
Turgut hocam başarılar.