için kaldı

TRT 1 dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor, konusu ne?

TRT 1'in yeni dizisi olan Mehmetçik Kut'ül Amare için geri sayım başladı. Diriliş'in yapımcısından geliyor! Peki Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor?

TRT 1 dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor, konusu ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
17 Ocak 2018 Çarşamba 13:34

'Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor, ne anlatıyor, konusu ne?' soruları meraklı TV izleyicileri tarafından merakla bekleniyor. Yapımcılığını ve senaristliğini Diriliş Ertuğrul'dan tanıdığımız Mehmet Bozdağ'ın üstlenmesi diziyi daha da heyecanlı kılıyor. Peki Mehmetçik Kut'ül Amare ne zaman başlıyor, konusu ne? TRT 1 dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare oyuncuları kimler? İşte tüm merak ettikleriniz...


MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE KONUSU NEDİR? Mehmetçik Kut'ül Amare, Osmanlı Devleti'nin 1916'da Irak'ın Kut şehrinde İngilizlere karşı kazandığı zaferi anlatacak. Bu yeni proje, Diriliş Ertuğrul'un yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ’a ait.

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE NE ZAMAN BAŞLAYACAK? TRT 1'in yeni dizisi olan ve başlamadan büyük ilgi gören 'Mehmetçik Kut'ül Amare' 18 Ocak Perşembe akşamı TRT 1'de yayınlanacak...

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE OYUNCULARI

Çekimleri İstanbul Riva’da kurulan dev platoda gerçekleştirilen dizinin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:

Kaan Taşaner

İsmail Ege Şaşmaz

İlker Aksum

Gamze Özçelik

Özgü Kaya

Yevlayiva Dedova

Semih Ertürk

Uğur Karabulut

İsmail Hakkı

Serdar Gökhan

MEHMET BOZDAĞ KİMDİR? Mehmet Bozdağ, 1 Ocak 1983 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede Sosyoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

Bozdağ, tarih çalışmalarına 2004 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Doğumunun Yüzüncü Yılında Necip Fazıl Kısakürek” isimli arşiv çalışmasıyla başlamıştır.

2009 senesinde “Miray Film” isimli yapım şirketiyle “Kardeş Şehirler” ve “Son Rüya” isimli TRT belgesellerinde senaristlik yapmıştır. Son zamanların en popüler dizisi Diriliş Ertuğrul’un hem senarist hem de yapımcısıdır.

SENARYO ÇALIŞMALARI: Son Rüya, Kardeş Şehirler, Ustalar Alimler ve Sultanlar, Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, Diriliş Ertuğrul

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PLATOSU KURULDU: Eylül 2017'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "IFTV - Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı'nda konuşan senarist Mehmet Bozdağ, Mehmetçik Kut'ül Amare dizisine dair, Türkiye'nin en büyük platolarından birini kurduklarını söylemişti.

"GAME OF THRONES'DAN İYİ PROJELER ÇIKARABİLİRİZ" : Öte yandan Bozdağ, "İnternetle beraber dünya dizilerine ulaşmak çok daha kolay. İyi bir bütçe ve zamanlamayla 45 dakika dizi çekiyorlar. 'Sen neden çekemiyorsun?' diyorlar.

Diziyi bir haftada çekmek zorunda olduğunuz için 120 dakikalık diziyi yetiştirmesi kolay olmuyor ama 45, 60, 90 dakikalık sürelerimiz olsa, bu bütçelerle 'Vikingler'den, 'Game of Thrones'tan daha iyi projeler çıkaracak gücümüz var. Bunu sektördeki bütün yapımcılar adına söylüyorum" açıklamalarında bulunmuştu.

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE FRAGMANI

GALADA KONUŞAN BEKİR BOZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI:

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar